Полиција, илустрација / - Полиција, илустрација
05/10/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вршњачко насиље у Петровцу: Дјевојчицу у школи ударали рукама и ногама, другу везали

По позиву у просторије полиције су 3. октобра приступиле директорица и разредна тог одјељња којом приликом су од њих прикупљена обавјештења на околности догађаја

Управа полиције Црне Горе саопштила је да су прикупљена обавјештења од свих актера догађаја у основној школи у Петровцу.

-Поводом догађаја од 29. септембра 2021. године у Основној школи „Мирко Срзентић“ у Петровцу припадници Центра безбједности Будва су предузели активности из своје надлежности, остварили комуникацију са управом школе, прикупили обавјештења од актера догађаја те списе предмета упутили надлежном тужиоцу на даљу надлежност-наводе из Управе полиције. 

Подсјећамо, у медије је раније објављена информација да су малољетна лица која похађају ову школску установу претрпјела насиље и да су била везана. Ради се наводно о дјевојчицама.

Из УП су саопштили са Службеници Центра безбједности Будва су 1. октобра, поступајући по добијеним сазнањима, обишли просторије наведене школе како би провјерили информацију да је у кругу школе наводно дошло до вршњачког насиља. 

-Припадници полиције су обавили разговор са директорицом школе која их је упознала да је 29. септембра дошло до два одвојена инцидента у којима су двије ученице деветог разреда узнемираване од стране ученика тог разреда, те да су на сједници наставничког вијећа разматрали наведене случајеве и предузели радње из надлежности школе-наводе из УП.

Додају: "По позиву у просторије полиције су 3. октобра приступиле директорица и разредна тог одјељња којом приликом су од њих прикупљена обавјештења на околности догађаја".

-Полиција је том приликом дошла до сазнања да су два ученика током трајања малог одмора у једном од школских ходника након краће препирке водом прскали једну ученицу након чега су јој задали ударце ногама и рукама у предјелу тијела. Другу ученицу су два ученика деветог разреда везала пластичном имитацијом средстава за везивање.  Управа школе је предузела радње из своје надлежности и о исходу упознала полицију-наводе из УП.

Полиција је о свему обавјестила државног тужиоца који је наложио да се прикупе обавјештења у односу на ова два догађаја.

-Полицијски службеници су у присуству родитеља и раднице Цетра за социјални рад Будва прикупили обавјештења од четири ученика и двије ученице које су у овом случају оштећене.  Списи предмета који су формирани поводом ова два случаја су упућени државном тужиоцу на оцјену и мишљење, након чега ће дати коначну оцјену о правној квалификацији-наводе из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:19