Zoran Piperović i Zoran Lazović / - FOTO: PORTAL DAN
21/04/2023 u 13:54 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lazović: Nisam kriv i ne idem nigdje odavde, nadam se da će doći red da Abazović odgovara za sva nepočinstva

Dodao je da i dalje ima policijsku zaštitu, a produžena je upravo u mandatu vlade Dritana Abazovića

Na prethodoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu, kao i na Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, izvršen je neviđeni presing da se uhapsi Zoran Lazović, naveo je advokat Zoran Piperović na današnjoj pres konferenciji.

- U 21. vijeku doživjeti linč od strane poslanika koji se kunu u evropske vrijednosti nešto je što zavrjeđuje da se obrati pažnja. To je bilo skandalozno, naveo je Piperović.

Kako je istakao, bez ikakvih dokaza, na GST je izvršen neprimjeren uticaj.

- Intencija je da se ukaže da nova vlast targetira jednog čovjeka, bez dokaza i činjenica, vršeći pritisak na GST. Uzeli su mač pravde i kazali "hapsi", istakao je on.

Dodao je i da se premijer Dritan Abazović nedžentlmenski ponašao prema tužiteljki Sanji Jovićević.

Zoran Lazović je kazao da je od 2010. izašao iz operativnih struktura ANB-a, objasnio je to kako bi se dobili odgovori na neka pitanja.

- Od tada nisam prisustvovao nijednom kolegijumu ANB-a, niti sam imao informacije o operativnim podacima i ko su bili mete, naveo je Lazović.

Dodaje da je 2015. izašao potpuno iz ANB-a, kada je penzionisan dio pripadnika Agencije.

- Do 2019. godine nisam bio u državnom organu, onda sam bio u Upravi policije, kao pomoćnik direktora, kazao je on, dodajući da je svega godinu i po dana imao pristup pojedinim operativnim podacima UP.

Istakao je da je došlo vrijeme da se čuje i druga strana.

"Notorna neistina da je moj sin bio na proslavi Zvicera"

Na pitanje povodom izjave Abazovića da je njegov sin Petar Lazović bio na proslavi Radoja Zvicera, kazao je da je to notorna neistina.

- To se desilo u Kotoru, a na toj proslavi je bilo 100 ljudi, kao i policijskih struktura koje su profesionalno obavljali svoj posao, kazao je Lazović.

O slučaju navodnog montiranja slučaja "državni udar", kazao je da se ovih dana plaši da ga ne otmu moćne agencije pošto je "toliko moćan i bistar".

- Nisam imao nikakvih operativnih saznanja oko državnog udara, niti sam učestvovao u bilo kakvom fingiranju, istakao je on.

Na pitanje da li ima komentar na optužbe premijera da je pripremana njegova likvidacija, kao i da je učestvovao u švercu kokaina, Lazovića je naveo da trpi torturu od patološkog lažova, prevaranta i manipulatora - gospodina Abazovića.

- Tome svjedoči činjenica da me nadležni organi unazad godinu, koliko Abazović iznosi optužbe, nisu pozvali da dam izjavu. Nema tih lanaca i katanaca, ni mamuza kojim će Abazović prepasti mene i moju porodicu. On poziva mene na megdan, nesrećni premijer, to sve govori o njegovom mentalnom sklopu. To smišljeno radi po agendi koju je dobio od 30. avgusta 2020. godine, to je došlo od vani, naveo je Lazović.

Dodao je da i dalje ima policijsku zaštitu, a produžena je upravo u mandatu vlade Dritana Abazovića.

Kada je u pitanju svadba Safeta Kalića i da li je bio prisutan na tom događaju, kazao je da nema nikakav problem da javnost zatraži skidanje tajne sa tog slučaja i da može sve da kaže.

- Ako se skine oznaka tajnosti upoznaću javnost o svemu, zbog čega sam bio i šta se dešavalo, naveo je Lazović.

"Rado ću se odazvati na poziv SDT-a u predmetu skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću"

Lazović je kazao da nije dobio poziv za novi izviđaj koji je otvoren povodom skidanja zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

- Rado ću se odazvati na taj poziv, ukoliko ga upute u novom izviđaju. Ne bih želio bilo kakve pojedinosti da govorim jer je otvoren izviđaj. Važno mi je da kažem da je postupajuća tužiteljka dala na Odboru detaljan odgovor i potpuno sam zadovoljan tim odgovorom, njenu odluku o odbačaju je potvrdilo i Vrhovno tužilaštvo, naveo je on.

Kazao je da je pet - šest jedinica policije učestvovalo u toj operaciji, kao i tužilaštvo.

- Svaka radnja koja je preuzeta ozakonjena je i urađeno je sve po zakonu, kazao je Lazović.

Dodao je da je epilog te operacije sprječavanje tri likvidacije, hapšena su lica, nađeno je oružje, kao i eksploziv, štek stanovi, automobil.

- Ponosan sam na tu operaciju, istakao je Lazović.

Odgovor na pitanje da li je on osoba koja je tražila ukidanje zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću ističe da je dao postupajućoj tužiteljki i daće opet.

Lazović je naveo da kao pripadnik službe nije po zakonu mogao ranije da se obrati javnosti, a potpuno sistemski funkcioniše.

Povodom hapšenja predsjednika Opštine Budva Mila Božovića kazao je da je čovjek koji poštuje pretpostavku nevinosti i ne želi nijedan gram tereta da stavi dok nadležni organi to ne kažu.

"Nikada nisam otkucao poruku"

Na pitanje da li je u posjedu kriptovanog telefona istakao je da odgovorno tvrdi da nikada nije pojedovao kriptovani telefon.

- Nisam imao u životu ni pametni telefon, nisam nikada otkucao nijednu poruku, niti sam primio poruku, naveo je on.

O SKY aplikaciji nije želio da da komentar, jer, kako kaže, može da bude subjektivan.

Upitan da li očekuje hapšenje imajući u vidu optužbe na njegov račun kazao je da zna da nije kriv te da je potpuno relaksiran.

- Sve su mi preturili u zadnje dvije godine, mislim da su i grobnice preturili da vide da nisam tamo sakrio što. Ja znam da nisam kriv i ne idem nigdje odavde. Poručujem Abazoviću da mi ne može uzeti dušu, istoriju, kulturnu zaostavštinu porodice Lazović, spomenicu, orden prvog stepena, akademska znanja moje porodice. Nadam se da će doći i njemu red da odgovara za sva nepočinstva koja je napravio u državi Crnoj Gori, zaključio je Lazović.

Advokati Zoran Piperović organizovao je konferenciju za medije povodom optužbi za koje tvrde da su netačne, a koje su iznesene na Odboru za bezbjednost i odbranu, kao i na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu. Konferenciji je prisustvovao i Zoran Lazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:04