Одложено рочиште ”шкаљарцима” / фото: Срђа Бољевић
02/08/2021 u 12:16 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Планирали убиство Беливука и Миљковића: Одложено рочиште, "шкаљарци" инсистирали да адвокати буду присутни

Поводом ове истраге тужилаштво је обезбиједило заштићеног свједока

Контрола оптужнице против "шкаљараца" због покушаја убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића била је заказана за 30. јул, али jе одложена због недоласка адвоката. Како сазнаје портал Дан, један од разлога је и то што неки од окривљених нису пристали да се рочиште одржи без присуства њихових адвоката. Тако је наредно заказано за 1.9.2021.Ова ликвидација планирана је да се изврши у Тивту. 

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против више особа због више кривичних дјела, а међу којима је и планирање убиства Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и Марка Миљковића. Оптужница је подигнута против Ј.В. Р.С., М.Ј., А.М., М.М. Д.И.

Поводом ове истраге тужилштво је обезбиједило заштићеног свједока.

Како нам је раније саопштено из Вишег суда, некима од њих се ставља на терет стварање криминалне организације, тешко убиство у покушају путем помагања, недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Подсјећамо, црногорска полиција и Специјално државно тужилаштво спријечили су у јануару ликвидацију Београђанина Вељка Беливука, званог Веља Невоља, која је, према незваничним информацијама, била планирана у Тивту. То кривично дјело, како се сумња, требало је да буде извршено у наставку рата криминалих кланова.

Као организатор ове криминалне групе у истрази су означени Јанко Вукадиновић и још једна, засад, неидентификована особа. Вукадиновић се налази у спушком затвору. Према наводима истраге, он је из затвора издавао наређења осталим члановима криминалне групе.

Акција СДТ-а, у којој су спријечене ликвидације Кашћелана, Беливука и Миљковића, вођена је под кодним називом „Мета“. 

На ранијој конференцији за медије, из СДТ-а је саопштено да су службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције, заједно са ЦБ Подгорица и ЦБ Херцег Нови, на територији Подгорице и Тивта спријечили дјеловање криминалне организације у правцу лишења живота најмање три лица.

- Једно лице је требало да буде лишено живота у Подгорици 22.1.2021. године, док су друга два лица требало да буду лишена живота на аеродрому у Тивту истог дана у јутарњим часовима - наведено је тада из СДТ-а.

Тада је спријечена и ликвидација наводног вође "кавачког клана" Слободана Кашћелана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:15