/ - MARKO MILJKOVIĆ I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN
29/06/2022 u 09:02 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Planiranje likvidacije Belivuka i Miljkovića: Optužena otišla iz Crne Gore - ne znaju gdje je ali znaju da će doć

Pred sudom je spomenuto da je predat zahtjev da se ovaj postupak spoji sa postupkom protiv Jovana Vukotića i grupe a koji se terete za isto krivično djelo

U podgoričkom Višem sudu odloženo јe ročište za predmet povodom planiranјa likvidaciјe Velјka Belivuka i Marka Milјkovića. Razlog toga јe јer optužena Almira Mujahodžić se opet nije pojavila pred sudom.

Njen advokat Damir Lekić saopštio je sudu da nema opravdanje za njen nedolazak ali da je ona  rekla da je van Crne Gore, da je morala da ode. On je na pitanje suda kazao da ne zna razlog njenog odlaska iz Crne Gore ali da će na naredno ročište doć. Takođe nije znao da kaže sudu ni gdje se ona sada nalazi.

Покушај убиства Беливука и Миљковића: "Ово је сценарио безбједносних служби и кавачког клана"

Sudija Nada Rabrenović je povodom toga izdala naredbu za prinudno dovođenje optužene Mujahodžić.

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Шкаљарци планирали да "одеру" Беливука и Миљковића, "метак у главу" па бјекство у шуму

Podsjećamo, u ovom postupku optuženi su Janko Vukadinović, Almira Mujahodzić, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović,  Momčilo Milić i Dušan Ivanović. Mujahodzić se brani sa slobode.

ЕКСКЛУЗИВНО: Како су шкаљарци планирали бјекство из затвора-"Командиру дали 1000 еура за конопце и куке"

Pred sudom je spomenuto da je predat zahtjev da se ovaj postupak spoji sa postupkom protiv Jovana Vukotića i grupe a koji se terete za isto krivično djelo.

Odbijen zahtjev: Čađenović ostaje u predmetu protiv Vukotića, svoj posao radi nepristrasno

Iz zatvora planirao likvidacije?

Specijalni tužilac Saša Čađenović potvrdio je ranije na pres-konferenciji pisanja „Dana“ da je spriječena planirana likvidacija improvizovanom eksplozivnom napravom. Prema nezvaničnim informacijama, Specijalno tužilaštvo tereti Janka Vukadinovića da stoji iza planiranih likvidacija koja su trebale da budu izvršene u Podgorici i Tivtu. Radi se o eksplozivoj napravi velike razorne moći, ubojno dejstvo u prečniku 100 metara, ukupne težine 5,8 kilograma, od čega su u istu bila smještena oko 3,2 kilograma plastičnog eksploziva. Prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu. Uhapšeni su T.H., M.M. i I.D. zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, a T.H. i M.M. su osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U predmetu pod radnim nazivom „Meta 1“, službenici SBPOK, u saradnji sa kolegama iz hercegnovske i podgoričke policije, spriječili su djelovanje kriminalne organizacije koja je imala za cilj da ubije najmanje tri osobe.

– Jedno lice je trebalo da bude lišeno života u Podgorici 22. januara, dok su druga dva lica trebalo da budu lišena života na aerodromu u Tivtu istog dana u jutarnjim časovima. Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage u krivičnom predmetu formiranom po krivici V.J. (Vukadinović Janko) i drugih zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – kazao je Čađenović.

U Tivtu su, kao je istraga utvrdila, trebali da budu ubijeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, zbog čega su uhapšeni Radovana Stanišić, Mile Jovanović i još jedna osoba. U Budvi je pripremana likvidacija Marka Ljubiše Kana, za šta se terete uhapšeni srpski državljani Lazar Ilić i Strahinja Savić, dok organizator te kriminalne grupe nije identifikovan. U nastavku akcije uhapšen je i G.M. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:57