/ Dan
05/03/2024 u 14:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pljevlja: Krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija

Službenici Uprave policije, po nalogu nadležnog sudije za istragu Osnovnog suda iz Pljevalja, izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi R.M. (36).

Naime, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, preduzimajući preventivne mjere i radnje na pronalasku nedozvoljenih sredstava u posjedu građana, shodno prikupljenim operativnim saznanjima, uz odobrenje nadležnog sudije za istragu Osnovnog suda iz Pljevalja, izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija koje koristi R.M. (36).
- Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta puška marke „zastava“ kalibra 16 mm i 22 komada puščane municije - saopšteno je iz policije.

Dežurnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je upoznat sa događajem, upućeni su spisi predmeta na dalju nadležnost i eventualnu kvalifikaciju krivičnog djela.

Kako navode, aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu kod građana su kontinuirana aktivnost službenika Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja.

- Tokom februara pronađeno je više komada oružja raznog kalibra u ilegalnom posjedu građana, te je podnijeta krivična prijava protiv operativno interesantnog lica zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, pretresom porodične kuće Ž.M. u Pljevljima, koju koristi njegov sin, R.M. koji je označen kao operativno interesantno lice, pronađeno je 116 komada municije različite vrste i kalibra - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Po nalogu osnovnog državnog tužioca u Pljevljima, protiv Ž.M. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:09