Полиција илустрација
24/08/2021 u 10:40 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

По потјерници ЦГ: У Србији ухапшена Светлана Мијатовић, обухваћена оптужницом против Душка Кнежевића

С.М. је лишена слободе сходно билатералном уговору закљученом између Црне Горе и Републике Србије који регулише питања изручења сопствених држављана, наводе из Управе полиције

Јуче је у Републици Србији ухапшен Светлана Мијатовић  (58) држављанка Републике Србије по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица, сазнаје портал Дан. Она је обухваћена оптужницом против криминалне организације на чијем је челу према наводима СДТ-а Душко Кнежевић.

-С.М. је лишена слободе сходно билатералном уговору закљученом између Црне Горе и Републике Србије који регулише питања изручења сопствених држављана. Међународна потјерница расписана је у циљу обезбјеђивања присуства С.М.  у кривичном поступку који се води пред Вишим судом у Подгорици због кривичних дјела стварање криминалне организације, продуженог кривичног дјела утаја пореза и доприноса и продуженог кривичног дјела прање новца- наводе из Управге полиције.

Након расписивања међународне потјернице надлежне службе Управе полиције спровођењем циљане потраге остваривале су интезивну међународну сарадњу са надлежним органима Републике Србије и међународним партнерима других земаља што је на крају резултирало лоцирањем и лишењем слободе осумњичене. 

-Она је, како се сумња, постала члан криминалне организације у оквиру које је по налогу организатора криминалне организације прихватила да, заједно са другим лицима, учествује у прибављању кредита за које је знала да неће бити враћени из сопствених средстава већ путем депозита других правних лица, при чему није створена нити постојала обавеза окривљене да врати кредитна средства тим правним лицима-наводе из УП.

Кaко објашњавају, на тај начин она је прикрила остварени приход од више стотина хиљада еура, на који износ није пријавила и платила порез на доходак да би потом вршила пренос новчаних средстава добијених од кредита и од тог новца користила средства која представљају утајени порез са знањем да је прибављен криминалном дјелатношћу а све у намјери да прикрије и лажно прикаже поријекло новца који је користила за личне потребе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 23:57