M. R. / - FOTO: PRINTSKRIN, JUTJUB
17/07/2022 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorica: Međunarodno tražen Italijan uhapšen zbog više krivičnih djela

Očekuje se privod sudiji za istragu radi odlučivanja o ekstradicionom pritvoru za lice M.R., poručili su iz Uprave policije

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala sinoć su, realizovajući ciljanu potragu, uhapsili međunarodno traženog državljanina Republike Italije M.R. (49), saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako navode, četrdesedevetogodišnji M.R. se potražuje od strane nadležnih organa Republike Italije zbog izvršenih krivičnih djela oružana pljačka, nedozvoljeno posjedovanje pištolja, oružja, municije i saučesništvo u zločinu.

Podsjetimo, on je zbog ovih krivičnih djela bio lišen slobode od strane karabinjerskog korpusa 2021. godine u Menađiu, Komo, ali je uspio da pobjegne iz zatvora u martu 2022. godine nakon čega mu se gubi svaki trag.

- Nakon što je Uprava policije dobila informaciju da bi se bjegunac mogao nalaziti na teritoriji Crne Gore, preduzeta je ciljana potraga u saradnji sa nadležniim policijskim službama Republike Italije te je M.R. nakon lociranja u Podgorici, lišen slobode po međunarodnoj potjernici - ističu iz Uprave policije.

Očekuje se privod sudiji za istragu radi odlučivanja o ekstradicionom pritvoru za lice M.R., zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 01:52