/ ILUSTRACIJA: UP TVITER
24/02/2023 u 19:49 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgoričanin optužen zbog krađe dva vozila, ulja, soka i šećera

Tereti se da je izvršio produženo krivično djelo teška krađa

Protiv Podgoričanina A.Đ. potvrđena je optužnica Osnovnog državnog tužilaštva kojom se tereti za tešku krađu.

Kako je navedeno optužnicom on je 21. decembra 2022. godine, u prijepodnevnim časovima, u Zeti, ušao u otključano vozilo, vrijednosti 895,44 eura, u kojem se nalazio fabrički ugrađen CD plejer vrijednosti 11,60 eura i 50 eura u ladici ispred suvozačevog mjesta.

- I iskoristio je to što su se ključevi vozila nalazili u kontakt bravi, stavio ga u pogon i udaljio se u nepoznatom pravcu, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti vozila, novca i CD plejera- navodi tužilaštvo.

Istoga dana, u prijepodnevnim časovima, u Podgorici,  ušao je u automehaničarsku radnju  i sa stola iz unutrašnjosti radionice uzeo ključeve vozilavrijednosti 1.221,30 eura, koje se, zaključano, nalazilo na parkingu radionice radi popravke.

- Nakon čega je izašao na parking, otključao vozilo, stavio ga u pogon i udaljio se u nepoznatom pravcu, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti vozila- navodi su optužnice koju zastupa državni tužilac Nikola Boričić.

Zatim je 8.januara 2023.godine, u Podgorici, u naselju Gornja Gorica, upotrebom podesnog sredstva obio magacinski prostor pekare.

-  Tako što je odvalio tablu - lim kojim je magacin bio zaštićen, i ušao u magacin iz kojeg je otuđio četiri paketa u kojima se nalazilo 60 boca ulja, vrijednosti 121.20 eura, četiri paketa sa 96 limenki soka „Coca Cola“, vrijednosti 75,78 eura i džak šećera od 50 kilograma, vrijednosti 22,90 eura, odnosno ukupne vrijednosti od 219,88 eura, u kojoj vrijednosti je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist- navodi su optužnice.

Tereti se da je izvršio produženo krivično djelo teška krađa iz čl.240 st.1 tač.1 u vezi čl.49 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:46