/ фото: Управа полиције
08/06/2021 u 09:21 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгоричанин пао са 200 кг марихуане: Превозио 46 паковања дроге

Како је утврдила полиција, у камиону није било легалне робе намјењене за извоз, већ је као празан требао да напусти територију Црне Горе

Виши суд у Подгорици потврдио је оптужницу против Г. Б. (37) из Подгорице којег Више државно тужилаштво терети за кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Како је појашњено оптужницом коју заступа државни тужилац Зоран Вучинић, оптужени је 9. априла, око 21.50 часова, на граничном прелазу В. – О. Н., ради продаје преоносио марихуану.

- У посебно припремљеном простору прикључног возила - полуприколице марке „Коегел“, подгоричких регистарских ознака, које се налазило као прикључак на његовом теретном возилу - тегљачу марке „Волво“ цетињских регистарских ознака, којим је управљао, преносио дрогу. Дрога је била упакована у 46 паковања од пластичне кесе и пластичне фолије укупне нето масе 219,405 килограма. Предметну дрогу су претресом пронашли и одузели, приликом покушаја изласка окривљеног са територије Црне Горе, полицајци Сектора граничне полиције – Регионалног центра гранични прелаз Враћеновићи- наведено је оптужницом.

image
кријумчарена дрога - фото: Управа полиције

Како је тада саопштено из Управе полиције, у камиону није било легалне робе намјењене за извоз, већ је као празан требао да напусти територију Црне Горе. Криминалистичка обрада коју је полиција спровела упућује на сумњу да је опојна дрога била намијењена даљем кријумчарењу ка једној од земаља Западне Европе.

- Одсјек за борбу против кријумчарења дроге у Сектору за борбу против криминала у континуитету спроводи акције на пресијецању кријумчарских канала који воде преко територије Црне Горе ка земљама региона и Западне Европе, којима је, само у току 2020. године, спријечено кријумчарење више од 2 и по тоне опојне дроге марихуана и 12 килограма опојне дроге хероин, док је од почетка ове године, у четири полицијске акције заплијењено више од 1 тоне опојне дроге марихуана- речено је тада из полиције.

Акције се реализују у сарадњи са партнерским службама, као што је Управа царина Црне Горе, и сродним службама на међународном нивоу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:22