Jovović / -FOTO: CEMI, JUTJUB
17/02/2023 u 06:47 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgoričanin prijetio sudiji i vještaku: "Odrubiću vam glave, sve ću vas pobiti"

Mislio sam da si čovjek žena. Poštovao sam te i bio spreman život da dam i za tebe i tvoju porodicu, naveo je Velimirović u poruci sudiji Jovović.

Šezdesetdvogodišnji Podgoričanin Mihailo Velimirović, koji je osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od godinu dana zbog prijetnji upućenih predsjednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović i vještaku medicinske struke Nemanji Radojeviću, poslat je na lični zahtjev na izdržavanje kazne prije pravosnažnosti presude.

Osnovni sud u Nikšiću oglasio je Velimirovića krivim zbog izvršenja krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, za šta mu je izrečena zatvorska kazna od četiri mjeseca, dok je za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti dobio devet mjeseci. Sud mu je izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine.

Velimirović je 31. januara ove godine podnio zahtjev da bude upućen na izdržavanje kazne zatvora prije pravosnažnosti presude koja mu je izrečena 12. septembra prošle godine.

Sud je zaključio da je njegov zahtjev osnovan i uputio ga na izdržavanje kazne. U međuvremenu, podgorički Viši sud potvrdio je prvostepenu presudu.

Velimirović je uhapšen 27. aprila prošle godine, oko 20 časova, a potom mu je određen pritvor od mjesec dana.

Tužilac Romina Vlahović je u predlogu za određivanje pritvora podsjetila da je Velimirović osuđivan osam puta na zatvorske, novčane i uslovne kazne za djela teška tjelesna povreda, samovlašće, prevara...

Istom prilikom je ukazala i da postoje posebne okolnosti koje ukazuju na opasnost da bi Velimirović ponovio krivično djelo ukoliko se nađe na slobodi.

Iz sadržaja telefonskih komunikacija proizilazi da je Velimirović 27. aprila u 16.50 dr Radojeviću uputio poruku u kojoj ga pita kako ga nije sramota što mu je bolesnu ćerku poslao u zatvor.

On u istoj poruci vještaka Radojevića optužuje da sve to radi po uputstvima i dogovoru sa sudijom Željkom Jovović.

image

Radojević

-FOTO: PR CENTAR

– Poslali ste mi kćerku u zatvor. Znam ja odakle pare dobijaš. Sjutra ću vas sve dati u novine. Oboma ću vam odrubiti glave – piše u poruci koju je Velimirović poslao vještaku Radojeviću.

Ugroženi bezbjednost i integritet

Povodom prijetnji upućenih sudiji Jovović, reagovalo je Udruženje sudija, navodeći da je Velimirović putem telefonskih poruka ozbiljno ugrozio bezbjednost i integritet sudije Jovović, čime je, kako su ocijenili, doprinio širenju već negativne klime u kojoj se trenutno nalazi crnogorsko sudstvo.

Oni su pozdravili brzu reakciju nadležnih organa i poručili da očekuju da Velimirović bude adekvatno kažnjen, kao i da javnost prepozna da takav odnos prema sudijama i sudstvu uopšte ne smije biti praksa, niti za takve istupe treba tražiti opravdanje.

U nastavku komunikacije obavještava Radojevića da su komšije iz naselja i da zna gdje mu je kuća. Velimirović je tu poruku završio prijetnjom "sve ću vas pobiti", koju je ponovio više puta. Četrdeset minuta kasnije, u 17.30, Velimirović je poslao SMS i predsjednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović.

– Mislio sam da si čovjek žena. Poštovao sam te i bio spreman život da dam i za tebe i tvoju porodicu. Roditelj si i ne mogu da vjerujem da si se poigrala sa mojim bolesnim djetetom. Napravili ste kriminalca od nje, mislim na institucije – naveo je Velimirović u poruci sudiji Jovović.

U nastavku SMS-a on joj sugeriše: "Hapsite vi one koje treba, pa u Spužu neće biti mjesta".

– Desi li se nešto mom djetetu, spreman sam na državu udariti, pa neka me svi zapamte. Bolesno dijete sa terapije, niko ko ima imalo svijesti ne bi to učinio. Imaš i ti djecu – riječi su kojima je Velimirović završio poruku sudiji Jovović.

Radojević je obavijestio sudiju Jovović da ga je osumnjičeni uznemirio prijetećim porukama jer je njegovu osuđenu kćerku uputila na izdržavanje zatvorske kazne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:47