/ FOTO: UPRAVA POLICIJE ILUSTRACIJA
04/02/2023 u 01:00 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgoričaninu sude zbog kokaina i pištolja

Kako je navedeno potvrđenom optužnicom,V.M. je od neutvrđenog dana tokom decembra 2021. godine, pa do 11. maja 2022. godine, posjedovao oružje i radi prodaje držao kokain

Podgoričanin V. M., koji je ranije osuđivan, optužen je zbog droge i oružja.

Kako je navedeno potvrđenom optužnicom, on je od neutvrđenog dana tokom decembra 2021. godine, pa do 11. maja 2022. godine, u Podgorici, u vozilo,  držao  oružje i radi prodaje je držao kokain.

- Na način što je u pomenutom vozilu, ispod plastike između sjedišta vozača i suvozača držao pakovanje u kojem su se nalazila tri pakovanja sa opojnom drogom kokain ukupne neto mase 1,355 grama, kao i vatreno oružje – pištolj marke „Valter“, model P38, cal. 9 mm-D, fabričkog broja 9457 i osam komada municije oznake PPU-9mm LUGER- navodi su optužnice.

Drogu i oružje su ovlašćeni službenici policije CB Podgorica prilikom pretresa vozila pronašli i oduzeli. 

- Droga je bila namijenjena daljoj prodaji, iako je bio svjestan svog djela čije je izvršenje htio, čime je izvršio krivično djelo – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 04:26