/ ILUSTRACIJA: PORAL DAN Ž.B.
10/01/2023 u 12:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorička policija podnijela 45 krivičnih i 11 prekršajnih prijava

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su prethodne dvije nedelje sproveli niz aktivnosti na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su prethodne dvije nedelje na području Glavnog grada sproveli niz aktivnosti na suzbijanju i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja, koje su rezultirale podnošenjem 45 krivičnih i 12 prekršajnih prijava.

- Istražnim aktivnostima preduzetim na rasvjetljavanju djela iz oblasti požara i eksplozija rasvijetljeno je aktiviranje eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat „Salvador“, kao i podmetanje požara na jednom vozilu. U odnosu na ovaj događaj jedna osumnjičena osoba je lišena slobode zbog dva krivična djela, dok se druga potražuje. Takođe, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija lišena je slobode jedna osoba. Osumnjičeni je djelo izvršio 2016. godine na način što je u dvorište oštećenog bacio improvizovanu eksplozivnu napravu, koje se nije aktivirala- navode iz policije.

Radnjama na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta na području Podgorice rasvijetljena su ukupno 33 krivična djela, od kojih 31 teška krađa i dva krivična djela oduzimanje vozila.

- Zbog ovih krivičnih djela lišeno je slobode ukupno šest osoba, dok su protiv dvije podnijete krivične prijave u redovnom postupku. Podgorička policija je preduzela niz radnji na sprečavanju zloupotrebe narkotika, te je u 12 zaplijena oduzeta marihuana i kokain. Zbog dva krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga lišene su slobode dvije osobe, dok je za dvije osobe predmet upućen tužiocu na ocjenu i mišljenje. Devet lica će odgovarati prekršajno zbog osam prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga- navode u saopštenju.

Identifikovana je osoba koja je upotrebom kamenice razbila staklo na prostorijama jedne političke partije, riječ je o maloljetnoj osobi straroj 15 godina. Državni tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari za koje segojenje preduzima po privatnoj tužbi.

- Koordiniranim aktivnostima sa nadležnim inspekcijama spriječena je eksploatacija šljunka iz korita rijeke Morače u mjestu Smokovac i zbog krivičnog djela krađa zaštićenog prirodnog dobra podnijeta je krivična prijava protiv jedne osobe. Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su u saradnji sa graničnom policijom zaplijenili preko 300 kilograma duvana, tržišne vrijednosti oko 30.000 eura. Zbog sumnje da su izvršile krivično djelo nedozvoljena trgovina lišene su slobode dvije osobe- navode iz policije.

Službenici Stanice za javni red i mir su za vrijeme praznika sproveli niz aktivnosti koje su rezultirale oduzimanjem više komada oružja i skoro 20.000 pirotehničkih sredstava.

Oduzet je karabin marke Zastava M48 kalibra 7.9 mm i četiri komada municije, pištolj marke Zastava 357 Magnum, kao i četiri startna pištolja.

- Zbog šenlučenja tri osobe će odgovarati prekršajno zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, dok je zbog posjedovanja oružja u ilegalnom posjedu jedna osoba lišena slobode, a osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osim toga, uniformisana policija je lišila slobode dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu doktora zaposlenog u Hitnoj medicinskoj pomoći u Podgorici- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 08:15