Visi sud privodjenje / VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
22/09/2023 u 09:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podignuta optužnica protiv 31 lica: Među osumnjičenima Belivuk i Zvicer, obuhvaćena tri ubistva

Optužnica se odnosi na počinjena krivična djela ubistvo i to likvidacija Mila Radulovića zvanog Kapetan, Damira Hodžića i Adisa Spahića

Specijalno državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv 31 lica, navodnih pripadnika i saradnika kavačkog klana, zbog tri ubistva i stvaranja kriminalne organizacije. Optužnica se odnosi na počinjena krivična djela ubistvo i to likvidacija Mila Radulovića zvanog Kapetan,  Damira Hodžića i Adisa Spahića. Među optuženima je Radoje Zvicer, Marko Miljković, Veljko belivuk, Radoje Živković...

PODGORIČKI VIŠI SUD-Belivuk: Oduševljen sam optužnicom; Miljković: Tvrdim da je Mile živ; Kašćelan: Živio Belivuk

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag. Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore nedavno je saopštilo da su Hodzić i Spahić ubijeni u kući u Stanjevića rupi, nadomak Spuža, optuživši za te likvidacije Beograđane Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojšu Jankovića i Ratka Živkovića.

BELIVUK PRED PODGORIČKIM VIŠIM SUDOM: Ostao bez advokata, sudiji poslao pismo o moru i mjesecu

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina.

Istraga ubistva Hodžića i Spahića: Uhapšen Bešović postupak protv 31 osobe

-Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas  predalo optužnicu protiv 31 okrivljenog lica: R.Z. V.B., M.M., N.J., R.Ž., R.Ž., D.K., M.V., S.K., S.K., D.P., N.K., D.P., B.G., D.G., M.R., P.Đ., V.V., N.P., R.G., M.Č., M.K., A.P., N.C., R.M., Z.K., A.D., A.J., M.K., B.B. i B.B., za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a protiv R.Z., M.V., D.K., R.Ž., V.B., M.M., N.J., R.Ž., S.K., S.K., N.K., D.P., B.G., D.G., D.P., N.P., M.R., V.V., M.K., A.P., N.S., R.M., Z.K., M.K., A.D. i A.Lj. i za krivično djelo teško ubistvo, u saizvršilaštvu, protiv N.S. i za dva krivična djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, protiv D.P. i B.B. i za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, protiv M.K., Z.K. i A.D. i za krivično djelo  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a protiv M.Č. i za produženo krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Sva krivična djela učinjena su tokom 2020.godine- navode državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

ISTRAGA PROTIV BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Zbog ubistva Hodžića i Spahića pretresi u Podgorici, procesuirane još dvije osobe

U optužnici je predloženo da se okrivljenima D.P., B. G., D.G., R.G., M.Č. i B.B. produži pritvor, a da se okrivljenima R.Z., M.V., R.Ž., V.B., M.M., N.J., R.Ž., D.K., N.S., N.K., S.K., D.P., M.R., M.K., A.P., A.Lj., M.K. i A.D., koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu, dok su ostali okrivljeni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u pritvoru ili zatvoru, u drugim krivičnim predmetima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. decembar 2023 08:47