Докази против Беливука / - Докази против Беливука
30/07/2021 u 15:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница против Беливука и Миљковића: На 322 стране описана звјерства

Ријеч је о бруталним убиствима извршеним у викендици у Ритопеку гдје су мучени и ликвидирани Александар Глигоријевић Пуки, Горан Величковић Гокси, Милан Љепоја, Лазар Вукичевић и Здравко Радојевић

Против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још 29 припадника њихове екипе данас је у Тужилаштву за организовани криминал Србије подигнута оптужница, сазнају Новости и Курир.

Оптужница је написана на 322 стране са доказима и осталим оптужбама упућено је у суд на потврђивање.

У овом тренутку оптужени су за пет убистава, нелегално држање и растурање наркотика и оружја, отмицу и силовање.

Ријеч је о бруталним убиствима извршеним у викендици у Ритопеку гдје су мучени и ликвидирани Александар Глигоријевић Пуки, Горан Величковић Гокси, Милан Љепоја, Лазар Вукичевић и Здравко Радојевић.

Њихова тијела су наводно раскомадана и самљевена у машини за месо.

Тужилац Младен Ненадић је прошле недјеље, подсјетимо, показао до сада необјављиване фотографије које ће се користити као доказ. На фотографијама су поменути мушкарци најприје живи, мучени, са одсјеченим главама, а потом су се могли видјети и исјечени дијелови тијела сложени у кади.

На обезглављеним тијелима појединих жртава исписане су поруке за припаднике супарничког шкаљарског клана док су одсјечене главе сликане између ногу или у другим позама.

У питању су фотографије из комуникације припадника групе заплијењене са апликације "Скај" и добијене путем међународне правне помоћи од једне западноевропске државе.

Беливук и Миљковић ухапшени су 4. фебруара под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дјела, скривајући се иза Паризанове навијачке групе "Принципи".

У оптужници тужилац тражи да се оптужени Вељко Беливук и Марко Миљковић наjстроже казне и предлажу доживотну робиjу. Оптужница jе написана на 322 стране са доказима и осталим оптужбама упућено jе у суд на потврђивање, наводе Вечерње новости.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39), Марко Андрић, Бојан Хрватин и А.Ш.

.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:24