/ - Фото: Портал Дан
11/02/2022 u 10:33 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница против Ђукића и других: Планирали ликвидације тужиоца и полицијских функционера?

Подсјећамо, на заједничкој конференцији за медије до детаља је представљено како је Ђукић планирао убиство специјалног државног тужиоца Миливоја Kатнића, Саше Чађеновића, судије Биљане Ускоковић, бившег службеника УП Зорана Лазовића

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против Стрефана Ђукића који је означен као организатор групе која је планирала да изврши ликвидације и нападе на функционере полиције и тужилаштав, потврђено је за портал Дан. Оптужницом је обухваћено још лица.

Пресретнуте поруке које је Ђукић слао из Украјине: Треба упријети док је нова влада, да се спасим доље

Подсјећамо, на заједничкој конференцији за медије Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва до детаља је представљено како је Баранин Стефан Ђукић планирао убиство специјалног државног тужиоца Миливоја Kатнића, Саше Чађеновића, судије Биљане Ускоковић, бившег службеника УП Зорана Лазовића, о чему је портал Дан раније писао.

(ФОТО) Монструозне поруке Ђукића и чланова клана: Разнијећу тужиоца у 100 комада, судију успавати шипком по глави

Представљени су дјелови пресретнуте комуникације.

Kако је наведено, криминална група коју је предводио Ђукић, који важи за сарадника шкаљарскиг клана, осумњичени су планирали да убију Kатнића и Чађеновића, да специјалног тужиоца "ошегају и заливаде". Kако је наведено, суткињи Ускоковић су планирали да поломе кости.

(ВИДЕО) СДТ: Ђукић планирао да "ошега и заливади" Чађеновића и Катнића, а суткињи да "поломи" кости

- Циљ ове криминалне организације је био да за потребе неидентификованих лица и за потребе саме криминалне организације врше ликвидације то јест убиства и тешка убиства на територији Црне Горе на штету полицијских службеника, специјалног Тужиоца С.Ч и главног специјалног тужиоца М.К, али и других лица, те да тако дјелују да се припадници те криминалне организације, ослободе било које кривичне одговорности пред судовима Црне Горе кроз незаконити утицај на извршну власт, а кроз претходну смјену тужилаца који их оптужују и гоне за кривична дјела-наведено је раније из тужилаштва.

(ФОТО) Истрага против Ђукића и групе: За смјену Катнића и Чађеновића извршној власти планирали дати милион еура

Истрага је дошла до сумње да је  ова  криминална организација у свом дјеловању планира да носиоцима правосудне функције - судијама нанесе тешке тјелесне повреде, а како би се у будућности на њих утицало да морају доносити ослобађајуће пресуде за све припаднике ове криминалне организације.

-У ту сврху организатор окривљени Ђ.С је само за предмет који се води против њега обезбиједио милион еура које према стању ствари треба дати носиоцима извршне власти – судијама и тужиоцима који би преузели вођење предмета, а након смјене тужиоца који су их оптужили за најтежа кривична дјела, те управо је у том дијелу имајући у виду познанства која проистичу из комуникација организатора Ђ.С, јасно уочено да овај осумњичени као и припадници његове криминалне организације остварују утицај на политичку елиту у Црној Гори, а што је обиљеже и биће кривичног дјела из чл. 401а Кривичног законика Црне Горе- саопштио је раније специјални тужилац Мирослав Турковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:40