Мјесто убиства / Дан
02/03/2022 u 10:13 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подигнута оптужница против Илира Ђокаја за убиство Шејле Бакије

Он се терети да је на тераси породичне куће оштећених, из обијести и осјећаја посједовања оштећене Шејле Бакије, а због њеног одбијања да обнови раније прекинуту ванбрачну заједницу с њим, из пиштоља испалио неколико пројектила у правцу оштећене

Више државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против Илира Ђокаја, који се терете да је 30. септембра прошле године у Тузима убио невјенчану супругу Шејлу Бакију (19). Тада је рањен и Шејлин отац Шабан Бакија. Оптужница је прослијеђена надлежном суду на потврђивање.

Наредбом ВДТ-а у Подгорици Ђокај се терети за тешко убиство у стицају са недозвољеним држањем оружја и експлозивних материја. Како се наводи у рјешењу суда којим је Ђокају прошлог мјесеца продужен притвор, он је основано сумњив да је 30. септембра, око 15.15, у Тузима, у насељу Карабушко поље, са умишљајем и из ниских побуда лишио живота Шејлу Бакију, при чему је са умишљајем довео у опасност живот оштећених Шабана, Индире и Бада Бакије.

– Он је на тераси породичне куће оштећених, из обијести и осјећаја посједовања оштећене Шејле Бакије, а због њеног одбијања да обнови раније прекинуту ванбрачну заједницу са њим, испод дуксерице узео пиштољ и испалио неколико пројектила у правцу оштећене, од којих је задобила тешке и по живот опасне повреде услед којих је наступила смрт – наводи се у рјешењу суда и додаје да је том приликом погођен и Баде Бакија, који је задобио тешке тјелесне повреде.

Даље се наводи да се осумњичени Ђокај удаљио према возилу паркираном испред куће, а када је видио да Шабан Бакија иде за њим, испалио је још један пројектил у његовом правцу, који га је погодио.

– Пошто је ушао у своје возило, у тренутку док су се на тераси налазиле оштећена Индира и Бада Бакија, испалио је још два пројектила у њиховом правцу, а потом се удаљио са лица мјеста – наводи се у рјешењу суда.

Ђокај је одраније познат полицији, а 25. августа прошле године сада покојна Шејла га је пријавила због узнемиравања и пријетњи, али је он због тога само прекршајно кажњен. Том приликом она је у пријав навела да јој је Ђокај запријетио: "Ни на небу ни на земљи нећеш бити другога. Нећу ти дати да се удаш за другога! Пролиће се крв за ову ствар! Живот ти је у мојим рукама!"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:44