/ фото илустрација
09/07/2021 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поднијет оптужни предлог против два лица због напада на новинара

Поред осумњичених, у својству свједока саслушано је 12 лица, донијета је наредба којом је одређено вјештачење медицинске документација од стране вјештака специјалисте судске медицине

Основно државно тужилаштво у Бијелом Пољу поднијело је оптужни предлог против два лица из Бијелог Поља, Нермина Омеровића (21) и Едина Диздаревића (18), због кривичног дјела насилничко понашање извршеног на штету Сеада Садиковића из Бијелог Поља.

- Поред осумњичених, у својству свједока саслушано је 12 лица, донијета је наредба којом је одређено вјештачење медицинске документација од стране вјештака специјалисте судске медицине. 23.03.2021. године ОДТ Бијело Поље је Основном суду  поднијело предлог за одређивање притвора против два лица (Н.О. И Е.Д.) осумњичена за кривично дјело - насилничко понашање. Основни суд у Бијелом Пољу донио је рјешење којим се одбија, као неоснован, предлог ОДТ Бијело Поље за одређивање притвора осумњиченима.  24.03.2021. године ОДТ Бијело Поље изјавило је жалбу против рјешења судије за истрагу, која је одлуком Основног суда у Бијелом Пољу такође одбијена као неоснована- речено је из тужилаштва.

Како наводе, 23.03.2021. године и 26.03. 2021.године, донијете су наредбе којима је одређено вјештачење вјештака информационо техничке струке ради вршења анализе изузетог видео материјала и ДВР уређаја. Вјештак је налаз и мишљење доставио 15.06.2021. године, са претходно образложеним и оправданим разлозима због непоступања у краћем временском року.

- У току поступка достављена су сва прикупљена обавјештења прибављена преко Управе Полиције ЦБ Бијело Поље,као и службене забиљешке, које су у вези са назначеним догађајем, 18.06. 2021.године осумњичени и оштећени су поднијели захтјев за разматрање и копирање списа које им је одобрено и остављена им је могућност за разматрање истих, као и вријеме за изјашњење и примједбе на достављени  налаз и мишљење вјештака информационе техничке струке- истакли су из тужилаштва.

Истог дана осумњичени су поднијели захтјев за спровођење института одложеног гоњења, наког чега их је поступајућа тужитељка Данијела Ђуковић обавијестила да не прихвата такав захтјев.

- С тим у вези, поступајућа тужитељка није заказивала рочиште за примјену института одложеног гоњења, нити је позивала осумњичене и оштећеног  ради спровођења истог, 05.07. 2021.године, бранилац осумњичених је доставио нови поднесак за спровођење института одложеног гоњења и поново је обавјештен да тужилаштво не прихвата такав захтјев. Како до 05.07. 2021.године, није било достављених примједби и приговора на достављени налаз и мишљење вјештака информационо техничке струке, поступајућа тужитељка је истог дана обавјестила оштећеног о поднијетом захтјеву осумњичених за примјену института одложеног гоњења, али га није позивала на рочиште ради могућности примјене овог института, јер је такав захтјев претходно одбијен- саопштено је из тужилаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:49