полиција, илустрација / - полиција, илустрација
18/02/2022 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривична пријава против БПИ МОНТЕНЕГРО: Оштетили буџет за 617.000 еура, пореска инспекторка злоупотребила положај?

Полиција је дошла до сумње да jе пореска инспекторка М.Р. (64) починила кривично дjело злоупотреба службеног положаjа

Полициjа jе након спроведених контрола и других полициjских мjера и радњи Основном државном тужилаштву у Подгорици подниjела кривичну приjаву против привредног друштва д.о.о. „БПИ МОНТЕНЕГРО“ и извршног директора овог друштва, саопштено је из Управе полиције.

Како наводе, сумња се да су ово привредно друштво, као и извршни директор овог друштва, држављанин Краљевине Данске, Ц.Р.С.J. (38), извршили кривично дjело злоупотреба овлашћења у привреди.

- Полициjа jе дошла до сумње да су привредно друштво д.о.о. „БПИ МОНТЕНЕГРО“ и извршни директор – одговорно лице тога друштва, лажним приказивањем и прикривањем чињеница, дали неистините резултате пословања односно кретања средстава, све у намjери избjегавања плаћања обавеза према држави, при чему jе прибављена противправна имовинска корист у укупном износу од 617.726 еура - казали су из Управе полиције.

Додају да је у склопу спроведених полициjских активности полициjа такође дошла до сумње да jе пореска инспекторка М.Р. (64) починила кривично дjело злоупотреба службеног положаjа.

- Сумња се да jе М.Р. извршила кривично дjело коjе jоj се ставља на терет на начин што jе као овлашћено службено лице Пореске управе, невршењем своjе службене дужности приликом вршења инспекциjског надзора код привредног друштва д.о.о. „БПИ МОНТЕНЕГРО“, овом друштву признала одређене расходе као трошкове без одговараjуће документациjе супротно Закону о порезу на добит у укупном износу од 617.726 еура, чиме jе осумњиченом привредном и одговорном лицу омогућила умањење пореске основице за обрачун пореза на добит и у истом износу стицање противправне имовинске користи на штету буџета Црне Горе - оцијенили су из Управе полиције. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:20