/ - FOTO: ŽELJKA BOJANIć SDT, POLICIJA
28/07/2023 u 13:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pojačana kontrola bezbjednosno interesantnih lica

Kada je riječ o saobraćajnim prekršajima za ova lica, sankcionisano je njih 131, što je 151,92% više nego u julu 2022.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su sproveli tokom jula pojačanu akciju kontrole bezbjednosno interesantnih lica. Tako je 1,012 puta izvršena pomenuta kontrola, 11 pretresa objekata BIL lica, podnijeto 14 krivičnih i 36 prekršajnih prijava.

-Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su u skladu sa nadležnostima i utvrđenim prioritetima tokom ljetnje turističke sezone, preduzimali niz aktivnosti na obezbjeđenju povoljnog stanja bezbjednosti, sa akcentom na proaktivno djelovanje prema licima interesantnim s bezbjednosnog aspekta- navode iz Uprave policije Crne Gore.

Dodaju da se tokom tekućeg mjeseca značajno  pojačao preventivni i represivni rad u odnosu na te kategorije lica, u odnosu na prethodnu godinu.

- Tako da je u julu na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ 1.012 puta izvršena kontrola ovih lica, što je uvećanje od 51,04% u odnosu na jul 2022. godine Izvršene su 43 kontrole ugostiteljskih objekata koja drže ili su česti gosti lica interesantna sa bezbjednosnog aspekta, što je apsolutno uvećanje u odnosu na jul 2022. godine kada nije bilo registrovanih kontrola. Izvršeno je 11 pretresa objekata čiji su vlasnici ili tu žive pomenuta lica, te je podnijeto 14 krivičnih i 36 prekršajnih prijava. U odnosu na jul 2022. godine broj prekršajnih prijava je uvećan za 157,14%. Lišeno je slobode 21 lice koje je interesantno za službu, te je oduzet i jedan komad oružja- preciziraju iz UP.

Kada je riječ o saobraćajnim prekršajima za ova lica, sankcionisano je njih 131, što je 151,92% više nego u julu 2022. godine.

Prioritet policijskih službenika Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ će i u narednom periodu biti proaktivno preventivno i represivno djelovanje prema ovoj kategoriji lica kako iz zemlje tako i inostranstva, u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije tokom ljetnje turističke sezone, i prevencije izvršenja najtežih krivičnih djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 06:53