/ FOTO: MUP SRBIJE
10/02/2022 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Покушај тровања Јована Вукотића: Суђење поново одложено

Суђење је одложено због изостанка јавног тужиоца

У Вишем суду у Београду данас је за 10. март одложено суђење Марку Дракули и још тројици оптужених за недозвољено ношење оружја и фалсификоване полицијске опреме која је код њих пронађена приликом хапшења у децембру 2019. године, јавља Нова.рс.

Суђење је одложено због изостанка јавног тужиоца.

Они су првобитно били ухапшени и оптужени за припрему убиства Kоторанина Јована Вукотића, планирајући да га отрују док је био у екстрадиционом притвору у Окружном затвору 2019.

Међутим, Виши суд у Београду крајем октобра 2021. године одбио је ту оптужбу, након што је Апелациони суд два пута укидао одлуке о потврђивању оптужнице против њих и враћао их на поновно разматрање.

Пошто је ова оптужба одбијена њима се суди за кривична дјела и недозвољено ношење оружја и посебни случајеви фалсификовања исправа, јер је код њих приликом хапшења пронађено оружје, као и лажни полицијски прслуци са ознакама УKП, качкети и полицијска значка, која је украдена још 2006. године.

Према, сада већ делимично потврђеној оптужници, окривљени се терете да су обучени у полицијске униформе, пресрели особу блиску Вукотићу која му је обично доносила ручак у притвор из једног београдског ресторана.

Представљајући се као полицајци, пресрели су ту особу али она у том тренутку није имала храну, већ гардеробу.

Затражили су да провјере шта се налази у пакету намијењеном Вукотићу, али пошто је његовој посјети то било сумњиво, одмах је пријавила надлежнима и уследило је хапшење.

Вукотић је почетком фебруара 2020. године изручен Црној Гори која га је тражила због двије истраге покушаја убистава, али су обје у међувремену обустављене, и сада се налази на слободи.

Он се помињао у медијима као "високо рангирани припадник "шкаљарског клана".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:03