Portal Dan, ilustracija / - PORTAL DAN, ILUSTRACIJA
23/06/2022 u 14:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Pokušaj ubistva Kana - svjedočenje policajca: Ilić imao lažna dokumenta i kriptu, pokušao da pobjegne

Ugostitelj iz Budve, Goran Slovnić, naveo je pred sudom da je prepoznao jednog od optuženih u sudnici i da se kritičnog dana ponašao čudno

U Podgoričkom Višem sudu  saslušanjem svjedoka nastavljeno je suđenje Lazaru Iliću i grupi koјi su optuženi za planiranje likvidaciјe Marka Ljubiše Kana 2021.godine. Pored Ilića optužen je i Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečak i Nikola Mileković koјi јe u bјekstvu.

Савић негирао ранији исказ: Кан требао да буде убијен по налогу "Пиране" и "Предатора"

Danas je u svojstvu svjedoka saslušan službenik policije Centra bezbjednosti Budva Vule Kovinić, ugistutelj iz Budve Slovinić Goran, Radulović Ranka i Veljko i Novica Goranović.

POKUŠAJ BJEKSTVA, LAŽNA LIČNA KARTA I KRIPTA

Službenik CB Budva Vule Kovinić kazao je pred sudom da su opservirali zgradu za koju su imali informaciju da se u njoj nalazi lice koje je pripremalo ubistvo  Ljubišer Marka zvanog Kan.

-Čekali smo pojačanje iz Podgorice. Kolega i ja smo upli u zgradu kako bi locirali stan u kojem se lice za kojim smo tragali nalazi. Tada smo na stepenicama sreli osobu za koju sam posumnjao da je on. Imao je naočare za sunce i tamnu košulju. Legitimisali smo ga. Dao je ličnu kartu na ime Mataruga Nikola. Pokušao je da pobjegne tokom ličnog pregleda. Tada smo ga uhapsili- kazao je Kovinić

On je naveo na pitanja odbrane da je gotografija na toj ličnoj karti bila slična liku kao kod optuženog Ilića ali da nije ista i da nije mogao sa sto posto sigurnosti utvrditi na osnovu nje da je to on.

Sudija Zoran Radović pitao je povodom lažne lične karte dsvjedoka da li zna da postoji selo Mataruga. Nato je službenik policije kazao da postoji i da se nalazi na sjeveru Crne Gore.

-Imali smo informaciju da se radi o licu koje je pripremalo izvršenje najtežeg krivičnog djela i koje ima oružje i može da ga upotrebi. Skoncentirsao sam se na ruke i na dio tijela kod kojeg bio mogao da drži oruužje. Nisam primjetio je li imao povrede na sebi- odgoovrio je službenik policije na pitanja advokata Ranka Radonjića.

SLOVINIĆ: OPTUŽENOG SAM SLIKAO TELEFONOM

Svjedok Goran Slovinić, ugostitelj iz Budve, je kazao na pitanje suda da prepoznaje jednog od optuženih i da ga je u kritičnom periodu vidio blizu kladionice.

-Čudno se ponašao. Bio je nervozan. Ja sam ga uslikao svojim telefonom-dodao je Slovinić.

Sud je na to konstatovao da je Slovinić među optuženima naveo da je prepoznao optuženog Savića.

KAN KROZ BUDVU, NEDOSTUPAN ZA SUD?

Marko Ljubiša zvani Kan nije se pojavio danas pred podgoričkim Višim sudom da u svojstvu svjedoka-oštećenog da iskaz. Sud je konstatovao da mu je dva puta bezuspješno pokušao uručiti poziv.

Sudija Radović je Slovinića pitao da li je u kontaktu sa kanom da li ga je vidio.

On je odogovrioda ga je vidio prije desetak dana i da misli da je on tamo, kroz Budvu

Sudija je naveo da pita jer se oštećeni nije odazvao ni današnjem pozivu suda i isti mu sud ne uspijeva uručiti.

Navodi optužnice

Prema navodima optužnice, Lazar Ilić je trebao da ubije Kana.Prijatenj od Kana, Goran Slovinić. je 22. janura 2021. zaustavio Strahinju Savića i tražio od njega da mu kaže ko ga je poslao jer je prethodno primjetio da se ovaj optuženi ponaša sumnjivo i već dva dana nadgleda lokal ,,Kadmo” u kojem je boravio.

Verbalni konflikt Slovinića i Savića registrovali su policajci koji su se nalazili u blizini. Nakon toga je on priveden. Pored Ilića i Savića na optužnici su Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković koji se nalazi u bjekstvu.

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić,Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. Godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni.

Pored osoba koje se nalaze na optužnici članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi.

Džoni sa Vračara je bio zadužen za planiranje i finansiranje izvršenja najtežih krivičnih đela. Savića je imao zadatak da prati i opservira kretanje mete.

Grga i Klečak su se prihvatili izvršioce krivičnih đela prevoze preko graničnih prelaza i povezuju sa drugim članovima kriminalne organizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
23. jun 2022 14:24