/ ФОТО: ПРИНТСКРИН
22/09/2021 u 11:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полицајац оптужен за злостављање

Полициуја је раније саопштила да су службеници вршили конторлу објекта у којем су била лица коjа су регистрована у расположивим евиденциjама по различитим основама

Основно државно тужилаштво Цетиње поднијело је предлог Основном суду тога града, против припадника полиције В.В. из Подгорице.

- Предлог је поднијет због основане сумње да је 28. јула 2021. године, испред угоститељског објекта "Ла Мартина", у ул. Булевар црногорских јунака у Цетињу, извршио кривично дјело злостављање на штету И.Р. (Иван Рогановић)са Цетиња- саопштио је руководилац Основног државног тужилаштва Цетиње Душко Милановић.

Како је раније саопштено из Управе полиције, предузимаjући активности усмjерене на поjачану контролу припадника организованих криминалних група и других оперативно интересантих лица, у циљу проналаска недозвољених предмета и средстава, као и спречавања извршења тешких кривичних дjела, службеници Управе полициjе су 28. јула извршили контролу угоститељског обjекта на Цетињу у коjем бораве лица коjа су регистрована у расположивим евиденциjама по различитим основама, наведено је у саопштењу.

- Управа полициjе располаже сазнањима да jе током вршења полициjских послова у наведеном обjекту дошло до прекорачења овлашћења на штету jедног од лица према коjем су се примjењивале мjере контроле. Апсолутно поштуjући основна људска права, наводи се да су покренуте интерне процедуре коjе се односе на утврђивање свих околности и чињеница везаних за предметни случаj. Без даљег одлагања о расположивим сазнањима обавиjештено jе Одjељење за унутрашњу контролу полициjе Министарства унутрашњих послова, као организациона jединица коjа jе надлежна за контролу законитости вршења полициjских послова, нарочито у погледу поштовања и заштите људских права приликом извршавања полициjских задатака и примjени полициjских овлашћења. Користимо прилику да нагласимо да ће Управа полициjе, уколико се на основу предузетих мjера и радњи утврди да jе дошло до прекорачења овлашћења, против службеника коjи су учестовали у предметноj активности, бити иницирано покретање одговараjућих поступака са циљем утврђивања њихове одговорности- речено је раније из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:55