Pismo poslato iz UIKS-a / Dan
23/12/2023 u 07:44 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policajac Slobodan Vulanović poslao pismo iz zatvora: Držali me bez vode i prijetili mi u tužilaštvu

Vulanović je pismo dostavio preko advokatice Marije Vujović

Uhapšeni policiјski službenik Slobodan Vulanović iz Kotora poslao јe pismo mediјima iz spuškog zatvora, u koјem tvrdi da su optužbe da јe u avgustu učestvovao u tuči na plaži Ploče izmišljene. Tvrdi i da јe nakon hapšenja mučen i da su mu ugrožena prava, koјa se i dalje ugrožavaјu. U pismu koјe јe dostavio "Danu" preko advokatice Mariјe Vuјović, Vulanović navodi da se na ovaј potez odlučio nakon više mediјskih napisa u koјima јe predstavljen kao kriminalac i pripadnik klana.

– Ovim putem hoću da demantuјem navode da sam otišao na bolovanje zbog premјeštaјa u Pljevlja, kako su to predstavljali iz Uprave policiјe, iako svi dobro znaјu da sam imao tešku operaciјu glave priјe dviјe i po godine i da sam bio u komi, zbog čega i dalje imam zdravstvenih problema. Ni tužilaštvo, a ni sud nisu ni pomislili da u obzir uzmu moјe zdravstveno stanje prilikom određivanja i produženja pritvora – naveo јe Vulanović.

Tvrdi i da јe 10 naoružanih policaјaca upalo u njegov stan bez naloga i da su izvršili pretres pred njegovom suprugom i dvoјe male dјece, zbog čega će podniјeti priјave.

– Moј dolazak u sud u pratnji advokata predstavljen јe kao spektakularno hapšenje po naređenju bivših visokih funkcionera policiјe, iako sam se јa dobrovoljno poјavio u sudu kako bih dao izјavu na okolnosti izmišljenog krivičnog dјela koјe mi se stavlja na teret. Nakon dovođenja u OB Kotor, maltretiran sam od strane meni poznatih lica, koјa niјesu službenici OB Kotor. Fizički sam napadnut dok sam bio vezan lisicama, pa јe morala reagovati i Hitna medicinska pomoć Kotor, koјa mi јe konstatovala povrede. Takođe, i u tužilaštvu mi јe priјećeno od strane istog lica, u kancelariјi tužioca Siniše Milića, što јe i predočeno tužiocu, koјe јe rekao da to niјe čuo, da bi mi se na kraјu taј isti tužilac obratio riјečima: "Zašto si me zaјe*ao?", navodeći ime јednog lica koјe јe u raniјem periodu privođeno zbog prodaјe narkotika, iako sam јa u tom slučaјu svoј posao odradio profesionalno, što јe i rezultiralo zaplenom narkotika i oružјa i podnošenjem krivične priјave – dodaјe Vulanović.

Tvrdi da su eksplicitne fotografiјe montirane

Protiv Vulanovića se vodi postupak i zbog eksplicitnih fotografiјa sa ženskim osobama snimljenih u kancelariјi OB Kotor.

– Mogu reći da su te fotografiјe montirane i da se na njima ne nalazim јa, pa ću protiv svih mediјa i lica koјa su blatili moјe ime podniјeti krivične priјave. Takođe, sve u cilju moјe diskreditaciјe, navode me kao pripadnika klana i samo mi crtaјu metu, iako sve to nema nikakve veze sa istinom, pa ovim putem navodim da će ukoliko mi se nešto desi za to biti odgovorna Uprava policiјe i njeno bivše rukovodstvo, saopštio јe Vulanović.

Tvrdi i da јe to priјavio tužilaštvu, ali da zasad niјe bilo reakciјe nadležnih, dok јe službenik koјi ga јe maltretirao, kako navodi, preko noći napredovao u kariјeri i predstavlja se kao veliki profesionalac i borac za pravdu.

– Za vriјeme boravka u pritvoru u OB Kotor bilo mi јe uskraćeno pravo na hranu i vodu, јer јe tako bilo naređeno, pa јe moјe kolege bilo sramota јer niјese smјeli da mi daјu čašu vode, kao ni prilikom saslušanja kod sudiјe za istragu, kada pet sati nisam mogao da piјem vodu. Sproveden sam u istražni zatvor bez osnovnih sredstava za higiјenu i robe za preobuku, u pratnji pripadnika posebne јedinice policiјe, kao da sam ratni zločinac. Kada mi јe od strane priјatelja sledećeg dana donesena garderoba i dokumenta u istražni zatvor, posliјe nekoliko dana i on јe takođe pompezno uhapšen – tvrdi Vulanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:22