/ - FOTO ILUSTRACIJA
04/12/2022 u 12:37 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policaјca iz Nikšića optužili za pokušaј ubistva

Dva metka su pogodila Radulovića u kuk i lijevu nogu, nanoseći mu teške tjelesne povrede. Posliјe incidenta, Koprivica je pobjegao, a nakon sedam dana skrivanja predao se policiji

Policaјac iz Nikšića Nemanja Koprivica (26) naći će se na optuženičkoј klupi Višeg suda 6. decembra, za kada јe zakazana kontrola optužnice koјom se tereti da јe u јulu prošle godine pokušao da ubiјe sugrađanina Željka Radulovića, nanoseći mu teške tjelesne povrede. Optužnicu јe podiglo Više državno tužilaštvo.

Tužilac Andrijana Nastić optužila je Koprivicu i za pokušaj teškog ubistva Nikole Mandića i Andrije Božovića, koji su te noći bili s Radulovićem. Prema optužnici, Koprivica je 13. jula, u blizini Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, jedanaest minuta iza ponoći, izašao iz automobila i ispalio tri metka nakon konfliktnog obraćanja Raduloviću i fizičkog sukoba s njim i dvojicom njegovih drugova.

Dva metka su pogodila Radulovića u kuk i lijevu nogu, nanoseći mu teške tjelesne povrede. Koprivica je posliјe incidenta pobjegao, a nakon sedam dana skrivanja predao s policiji.

Radulović je u istrazi ispričao da se te noći s Andrijom Božovićem i Nikolom Mandićem vozio po gradu, a oko ponoći su otišli do manastira, gdje su sjeli na jednu klupu i pozvali dvije drugarice. U jednom trenutku je pored njih prošlo tamno vozilo, a ubrzo je čuo kako mu neko dovikuje: "Raduloviću, odakle ti ođe?".

–Uslijedile su i psovke. Okrenuo sam se i vidio dva momka koji su već bili blizu. Jedan od njih me je udario u glavu. Zateturao sam se i na trenutak mi se pomutilo. Sljedeće što sam vidio je da se Andrija i Nikola čupaju s tim momcima – ispričao je Radulović.

"Izboli su Šila malog''

U јednom od razgovora Strahinja Koprivica obavještava nepoznatu osobu da "Nemanja ima problem ovamo sa Radulovićima. Upucao je ovog Radulovića. Ubio je valjda ovog malog Željka".

Iz presretnutih telefonskih razgovora Strahinje Koprivice može se zaključiti da je Nemanja došao ispred kuće sa "Šilem" koji je bio izboden. "Pa ne znam, njih trojica izvadila noževe, ovo-ono, izboli su Šila malog", kaže Strahinja i traži od muške osobe kojoj sve to pojašnjava peškire i zavoj kako bi pomogao mladiću koji je bio u društvu Nemanje Koprivice.

Takođe, Strahinja Koprivica јe obavio još jedan telefonski poziv u kojem od nepoznate osobe traži da obiđe teren oko Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog, gdje se dogodila pucnjava, i provjeri ima li kamera koje su eventualno zabilježile incident.

On je kazao da je nakon udarca u glavu krenuo da se udaljava, ali je onda začuo pucnje.

Prvi metak ga je s leđa pogodio u lijevo koljeno, a sljedeći u donji dio leđa. Radulović je kazao da ga je treći metak pogodio dok je bio na tlu, ali јe tu njegovu tvrdnju opovrgao nalaz medicinske struke. Božović mu je prvi prišao i pokušao rukom da zaustavi krvarenje, a onda su ga drugovi prevezli do bolnice.

Radulović, Mandić i Božović su pred tužiocem Andriјanom Nastić kazali da ne poznaju napadače, ali su njihovu tvrdnju opovrgli presretnuti telefonski razgovori obavljeni ubrzo nakon ranjavanja. Upravo presretnuti razgovori optuženeg Koprivice s članovima porodice potvrdili su sumnje tužilaštva.

– Pucao sam na onog Željka Radulovića – kazao јe optuženi bratu Strahinji Koprivici u telefonskom pozivu samo minut nakon incidenta.

S druge strane, Strahinja negoduje i govori: "A što sad j… te život. Pa šta, jesi li ga upucao ili nešto?"

Nakon što mu јe odgovorio da je pucao u noge Raduloviću, Strahinja Koprivica traži od brata da odmah dođe kući: "Ajde, dolazi brzo kući, ajde."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:07