Еуропол  / -Гугл
04/05/2022 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полиција нема Еурополове документе, Миловић и Лазовић нису у Црној Гори?

Менанџмент полиције, који је преузео дужност у марту прошле године, је у више наврата покушавао да дође до докумената који се сада пласирају у јавност али без успјеха

Црногорска полиција није добила никакве податке од Еуропола о умијешаности полицијских функционера и службеника Агенције за националну безбједност у криминал, сазнаје портал Дана у врху безбједносног сектора.

Према истим изворима Специјално државно тужилаштво је документе из Еуропола добило још у јулу прошле године, али на томе, једноставно, није рађено, а до помака је дошло тек након смјена у овој институцији. Менанџмент полиције, који је преузео дужност у марту прошле године, је у више наврата покушавао да дође до докумената који се сада пласирају у јавност али без успјеха.

Према истим изворима нашег портала службеници полиције Љубо Миловић (32) и Петар Лазовић (32) већ одавно нису у Црној Гори коју сунапустили када су у Специјалном државном тужилаштву наступиле кадровске промјене.

Портал Либертас пресс, позивајући се на документ Еуропола, наводи и да је претпоставка да Миловић посједује непознати банковни рачун са износом од 48 милиона еура зарађених управо шверцом кокаина.

- Истрага усмјерена на Лазовића и Миловића требало би да буде приоритет број један црногорске полиције - закључак је документа Еуропола.

Портал Либертас пресс објавио је и да су тај документ, са транскриптима комуникација њих двојице са шефом кавачког клана Радојем Звицером, Вељком Беливуком, Марком Миљковићем и другима, црногорско тужилаштво и полиција добили од Еуропола у јулу прошле године. До данас није познато да су Лазовића и Миловића, али ни друге полицајце, позвали на одговорност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 08:45