/ - FOTO: DAN
11/12/2022 u 11:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Policija o izborima u Šavniku: Krivične prijave protiv dvije osobe

U pitanju su krivična djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumentata o glasanju

Uprava policije saopštila je da će protiv dva lica podnijeti krivične prijave zbog krivičnih djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumentata o glasanju u Šavniku. 

Kako su kazali, član izborne komisije D.Š. (47) nije dozvolio glasanje jednom licu kakon čega je uništio 40 glasačkih listića danas prilikom održavanja ponovljenih lokalnih izbora u Šavniku na biračkom mjestu broj 1.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio prikupljanje obavještenja nakon čega se izjasnio da se protiv D.Š. podnese krivična prijava za krivična djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju.

Takođe danas je na biračkom mjestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora I.T. (60) uništio je 14 komada neiskorištenih glasačkih listića, na koji način je, sumnja se, izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i protiv njega će biti podnijeta krivična prijava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:18