/ - IVAN PETROVIC - IPE
01/03/2022 u 22:15 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полицијски функционери немају везе са нестанком Мујовићевих писама

СДТ обуставило поступак против Далибора Медојевића и инспектора Николе Терзића

Специjално државно тужилаштво обуставило је поступак против бившег вршиоца дужности шефа Одсjека за борбу против организованог криминала и корупциjе Далибора Медојевића и инспектора тог одсјека Николе Терзића, који су сумњичени за стварања криминалне организације, а Медојевић и за злоупотребу службеног положаја, јер не постоје докази из којих произилази основана сумња да су извршили наведена кривична дјела.

Обојица осумњичених су на саслушању негирали извршење кривичних дјела, наводећи да ни на који начин нијесу учествовали у нестанку доказа коjе jе полициjа узела током претреса куће подгоричког бизнисмена Веселина Муjовића.

Та истрага отворена jе у фебруару 2016. године, а завршена посљедњег дана прошле године.

Покренута је због нестанка 13 Мујовићевих писама, међу којима су била и писма послата актуелном предсjеднику државе Милу Ђукановићу, бившем шефу полициjе Веселину Вељовићу и другим особама из jавног и политичког живота, као и два оригинална документа Управе полициjе, коjа су касниjе пронађена.

Како су раније пренијели поједини медији, Мујовић је у тим писмима писао о своjим активностима "у пословима за државу".

Муjовићева кућа претресана jе у истрази отвореноj након што га jе осуђени шеф будванске криминалне групе Светозар Маровић оптужио да му jе на превару узео близу 900.000 еура.

Некадашњи потпредсједник Демократске партиjе социjалиста тврдио jе да му jе Муjовић новац узео на основу обећања да ће му олакшати статус у истрагама о милионским малверзациjама у Будви.

Недуго затим утврђено jе да jе нестао дио доказа коjе jе полициjа узела из Муjовићевих обjеката током претреса 19. фебруара 2016. године.

Специjално тужилаштво jе одмах отворило истрагу у коjоj jе специjални тужилац Лидиjа Вукчевић, поред Медоjевића и Терзића, саслушала све њихове колеге коjе су биле на претресу или у додиру са доказима.

Сви саслушани полицаjци из оба сектора саопштили су да кесе са доказима коjе су дониjете у Медоjевићев сектор ниjесу биле запечаћене.

Након што jе тужилаштво отворило истрагу, докази коjи су украдени из полициjе на jош необjашњен начин пронађени су у возилу за увиђаjе Центра безбjедности Подгорица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:03