Milo Božović / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć
24/06/2024 u 12:51 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Postupak protiv Milovića, Božovića i grupe: Odlukom suda spojene dvije optužnice

Odlukom Višeg suda u Podgorici u postupku protiv Ljuba Milovića, Mila Božovića i grupe spojene su dvije optužnice.

Optužnica sa kojom je na prethodnom ročištu  predloženo spajanje se odnosi na 13 optuženih, koji su optuženi i u ovom današnjem postupku.

(VIDEO) Sud odlučuje o spajanju dvije optužnice protiv Mila Božovića i grupe

-Predmet optužnice su djela neovlašćenog prenosa opojne droge kokain iz Juzne Amerike u Evropu, radi prodaje, u ukupnoj kolicini od 5.160,605kg, ali i prenos novca dobijenog od prodaje droge, iz Holandije u Crnu Goru, kako bi se prikrilo njegovo porijeklo u iznosu od 1.375.000 €, a povodom kojih događaja je, između ostalog, Specijalno državno tužilaštvo ranije podiglo optužnicu protiv 21 lica - dio je iz ranijeg saopštenja SDT-a koji se odnosi na obavijest od 5.4.2024. o podizanju optužnice, a za koju je danas advokat Radović tražio spajanje.

(FOTO) "Plava sveska" - Božović predao dokaz sudu: Šuković ga savjetovao ko "smeta" u Upravi policije

Advokat Marko Radović je ranije  na pitanje novinara pojasnio da je SDT tražilo spajanje pomenutih postupaka ali nakon što optužnice budu potvrđene. Dodaje da je time SDT prejudicirao i ishod sadašnje faze postupka u odnosu na obje optužnice, za koje još nema odluke da li su potvrđene ili ne.

Lazović negirao optužbe: Ovo je zavjera protiv mene i porodice, politička trgovina, unaprijed sam osuđen

Podsjećamo, vijeće podgoričkog Višeg suda, kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević, vratilo je ranije  na dopunu istrage i ispravljanje nepravilnosti optužnicu protiv Ljuba Milovića, Mila Božovića i grupe.

Božović: Predrag Šuković je bio moj saradnik, SDT me povezuje sa "kavčanima" koji su ubili moje prijatelje

Nakon što je SDT dopunilo, opet je predata sudu na kontrolu.

SDT je ovom optužnicom obuvatilo bivšeg službenika policije Ljuba Milovića (40), Miletu Ojdanića (51), Ivana Stamatovića (40), Nebojšu Bugarina (43), Petra Lazovića (33), Marka Novakovića (37), Milana Popovića (40), Miloša Mišurovića (41), Vladimira Bajčetu (43), Gorana Stojanovića (40), Dejana Kneževića (50) i Darka Kneževića (44),  Miloa Božovića (46),  Radoja Zvicera (41) i Božidaa Jabučanina (46), Aleksandra Kekovića (31), Dražena Milovića (36), Filipa Zindovića (34)  Ivana Nikolića (37), Tihomiroa Adzića (38), Ivana Mijatovića (38) i više NN lica.

Božović: SDT blokira moju legalnu imovinu, šteta nekoliko stotina hiljada eura, biće i veća

Između ostalog, oni se terete za  stavaranje kriminalne organizacije, pranje novca, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Stav suda: Specijalno tužilaštvo bez konkretnih dokaza optužilo Dejana Kneževića

-Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 21 okrivljenog lica i to protiv: Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko 4 t i 300 kg kokaina, protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N., za krivična djela pranje novca - oko sedam miliona eura, protiv M.M., A.K. i Lj.M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike - navodi u ranijem saopštenju portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. jul 2024 00:27