Brđanin na potpisivanju protokola / - FOTO: TVITER UP
25/01/2023 u 19:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemački partneri donirali Upravi policije opremu vrijednu 210.000 eura

Sagovornici su se prilikom susreta, kako se navodi, saglasili da je upravo potpisivanje i ovog Protokola dodatna potvrda prijateljskih odnosa dvije službe

Direktor Uprave policiije Zoran Brđanin sastao se sa oficirom za vezu Savezne policije Florianomom Vedekind kojom prilikom je potpisan Protokol o primopredaji donacije graničnoj policiji - 14 videoskopa vrijednosti 210.000 eura.

- Protokol o primopredaji potpisan je na osnovu Sporazuma o donaciji između Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove i izgradnju zajednice Njemačke i Uprave policije Crne Gore kojim je Sektoru granične policije donirano 14 videoskopa ukupne vrijednosti 210.000 eura - saopšteno je iz UP.

Sagovornici su se prilikom susreta, kako se navodi, saglasili da je upravo potpisivanje i ovog Protokola dodatna potvrda prijateljskih odnosa dvije službe.

Brđanin je istakao kontinuirano intenzivnu i plodotvornu saradnju sa Saveznom policijom Njemačke kako posredstvom Ambasade, tako i posredstvom oficira za vezu, te izrazio zahvalnost na podršci koju Njemačka godinama unazad pruža Upravi policije u cilju unapređenja kapaciteta.

“Donirana oprema će koristiti u vršenju poslova granične kontrole, kao i operativnim poslovima u cilju suzbijanja prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija, sprečavanja nezakonitog prelaska državne granice i zaštiti njene nepovredivosti”, kazali su iz UP.

U završnici sastanka Brđanin je apostrofirao opredijeljenost Uprave policije da bude “otvoren i spreman partner za zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:29