/ - FOTO: RCUD - SA DANAŠNJE POTRAGE
23/01/2023 u 14:35 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

POTRAGA ZA DJEČAKOM: I pored lošeg vremena ronioci pretražili dubine, "činimo sve što možemo"

Pripremamo se detaljnije za sjutra, i takođe sjutra angažuju se vojni ronioci i sve ostale snage koje mogu izađi na more, istakao je jutros u izjavi za portal Dan Žarko Lukšić

Potraga za dječakom kojeg je talas povukao u more, 17. januara,  završena je za danas. 

-Upravo smo završili. Pregledali smo zonu na dubini između  20 i 30 metara. Vidljivost pod vodom je bila veoma loša. Ujutro  nastavljamo-  kazao je za portal Dan Danilo Mijajlović iz RCUD-a.

Potraga za dječakom: Ronioci pretražuju dubine i bore se sa olujnim talasima, stigao helikopter

-Ima li smo prelet FRONTEX-ovog helikoptera negdje oko 10.00 časova, je on preletio. Negdje oko 50 minuta je bio u zoni pretrage cijelog hercegnovskog zaliva i nisu ništa detektovali na  površini. Pored toga i pored nevremena koje se nastavlja,  ronioci su napravili dva zarona i išli su čak do 30 metara dubine, na većoj zoni nego prije..idu postepeno, išli su na 10, 20 juče, danas 30 metara...Tako da nisu pronašli ništa. Sjutra idemo sa jačim kapacitetiuma, očekuje  se bolje vrijeme-kazao je u izjavi za portal Dan Žarko Lukšić pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Lukšić je dodao da će angažovati dva plovila Pomorske sigurnosti iz Bara, još jedno iz Pristana.

-Očekujemo sve druge sektore, Graničnu policiju, Vojsku Crne Gore, Vazduhoplovstvo...Biće opsežna akcija..već smo uputili i zahtjev za angažovanje vojnih ronilaca ...Činimo sve što možemo u ovom trenutku- poručio je on.

Podsjećamo, i danas je u akciji uključen  FRONTEX-ov helikopter iz Italije. Pored njih i ronilaca, za dječakom tragaju i ekipe koje s kopna pregledavaju obalni dio terena, vatrogasci, policija CB Herceg Novi, privatne kompanije koje angažuju voja plovila, Vojska Crne Gore i službenici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama

OPSEŽNA AKCIJA: Detaljno pretražen hercegnovski zaliv, očekuje se nevrijeme

Dječak je nestao u noći 17.  januara, kada ga je talas povukao u more...Već sedam dana u hercegnovskom zalivu je južina, more je izuzetno uzburkao i ekipe koje tragaju se bore sa vremenskim neprilikama u nadi da će naći dječaka.

NADLEŽNI NE ODUSTAJU: Helikopter FRONTEX-a u noćnim satima pretražuje more u nadi da će pronaći dječaka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 06:30