/ FOTO: RCUD - SA DANAŠNJE POTRAGE
23/01/2023 u 11:45 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potraga za dječakom: Ronioci pretražuju dubine i bore se sa olujnim talasima, stigao helikopter

Naši timovi su na terenu od 8 časova. Vremenski uslovi su veoma loši , imamo velike talase i jake udare vjetra, kazao nam je Danilo Mijajlović

Potraga za dječakom kojeg je talas povukao u more, 17. januara,  danas će biti nastvaljena. Ronioci pretražuju dubine i bore se sa jakim vjetrom i talasima, a stigao je i FRONTEX-ov helikopter iz Italije.

- Naši timovi su na terenu od 8 časova. Vremenski uslovi su veoma loši , imamo velike talase  i jake udare vjetra. U skladu sa bezbijedonosnim rizicima današnjeg ronjenja pretragu će vršiti jedan tim ronilaca u zoni gdje su dubine između 20 do 30 metara- kazao je za naš portal Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela.

Prekinuta potraga za nestalim dječakom zbog loših vremenskih uslova

- Helikopter Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) se očekuje nešto malo nakon 10 časova i vršiće pretragu  od ulaska u zaliv. Jutros su nepovoljni vremenski uslovi. I sa kopna vrši se pretraga koju sprovodi Služba zaštite i spasavanja i hercegnovska policija- istakao je Žarko Lukšić, pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

image
FOTO: RCUD - SA DANAŠNJE POTRAGE

OPSEŽNA AKCIJA: Detaljno pretražen hercegnovski zaliv, očekuje se nevrijeme

Sjutra se nada poboljšanju vremenskih uslova.

- Pripremamo se detaljnije za sjutra, i takođe sjutra angažuju se vojni ronioci i sve ostale snage koje mogu izađi na more - istakao je Lukšić.

NADLEŽNI NE ODUSTAJU: Helikopter FRONTEX-a u noćnim satima pretražuje more u nadi da će pronaći dječaka

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:51