/ - FOTO: SRđAN BOLJEVIć FOTO: MUP.RS
21/12/2022 u 07:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica Čađenovića protiv Belivuka, Miljkovića i "kavčana"

Optužnica za ubistvo Radulovića je, nakon potvrđivanja, spojena sa ranije potvrđenom optužnicom za ubistvo Nikole Stanišića. Obje potpisuje bivši specijalni tužilac Saša Čađenović

Viši sud u Podogrici potvrdio je optužnicu vezanu za predmet otmice i smrti Mila Radulovića zvanog Kapetana, a za šta se terete navodni članovi kavačkog klana.

PODGORIČKI VIŠI SUD-Belivuk: Oduševljen sam optužnicom; Miljković: Tvrdim da je Mile živ; Kašćelan: Živio Belivuk

Optužnicom su obuhvaćeni državljani Srbije Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković Na optužnici su i Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović, Miloš Radonjić i Vladimir Vučković.

Optužnica za ubistvo Radulovića je nakon potvrđivanja spojena sa ranije potvrđenom optužnicom za ubistvo Nikole StanišićaObje optužnice potpisuje bivši specijalni tužilac Saša Čađenović.

Prema navodiam SDT-a , Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbjednom i sigurnom mjestu.

-Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vrijeme su mu Belivuk, Miljković, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović prijetili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze „štekovi“ sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko aplikacije Skaj poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gdje bi ih potom likvidirali- navodi se u optužmnici.

Kada su, kako istraga sumnja, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da će ga pustiti da živi u Španiji.

Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbijedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Tijelo  Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava – na Cetinju gdje je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura- detalji su istrage.

ODBRANA KAVČANA: SKY je zloupotrijebljen, evropski sudovi "zamrznuli" postupke

SDT navodi da su četri i po mjeseca ranije, po nalogu Kašćelana, pripadnici njegove grupe oteli i Nikolu Stanišić nadomak Kotora I poslije nekoliko dana mučenja ubili ga. 

Pored Kašćelana, SDT za ubistvo Stanišića optužuje i visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, Kotoranin Radoja Zvicer, Dragana Kneževića,  Miloša Radonjića, Srđana Juriševića, Radoja Živkovića (35), Vladimira Vučkovića (45) i Zdravka Perunovića, Milana Vujotića, Aleksandra Dragićević, Zorana Kažića i Milana Kneževića, Darka Prelevića i Krsta Maroša.

Stanišić je bio blizak škaljarskom klanu i, kako se sumnja, likvidiran je jer je učestvovao u ubistvu člana suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 00:37