Фото: Портал Дан / - Фото: Портал Дан
28/04/2022 u 13:59 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потврђена оптужница: Ђукићу и групи судиће се због планирање ликвидације тужиоца и полицијских службеника

Ђукић и ова група доводи се у везу са шкаљарским кланом

Виши суд у Подгорици потврдио је оптужницу против  Стефана Ђукића и Емила Тузовића која је, како се  сумња, формирана ради планирања ликвидације тужиоца и високих полицијских службеника, потврђено је за портал Дан.

Оптужени

Група Стефана Ђукића поред планирања ликвидације специјалних тужилаца, високорангираних полицајаца се терети и да је панирала пребијање суткиње Вишег суда Биљане Ускоковић.

Суткиња Ускоковић се на мети ове групе нашла пошто је судила Ђукићу, његовој супрузи Данијели, мајци Зорици,  Вуку Лакићевићу и још четири особе за убиство Јована Клисића и рањавање Гардашевића 1. новембра 2019. године у Бару.

Поред Тузовића и Ђукића на списку оптужених налазе се и Зоран Перовић, Душан Дудић, Милан Брајовић, Нино Кораћ, Стефан Мићић, Александар Раичевић, Душан Бољевић, Албин Салић, Бранко  Пејановић, Харис Тузовић и Горан Милашиновић и Бојан  Лопичић.

Планирање ликвидације тужиоца и полицијских функционера: Обуставити поступак јер нема доказа

Подсјећамо, на заједничкој конференцији за медије Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва до детаља је представљено како је Баранин Стефан Ђукић планирао убиство специјалног државног тужиоца Миливоја Kатнића, Саше Чађеновића, судије Биљане Ускоковић, бившег службеника УП Зорана Лазовића, о чему је портал Дан раније писао.

Пресретнуте поруке које је Ђукић слао из Украјине: Треба упријети док је нова влада, да се спасим доље

Ђукић и ова група доводи се у везу са шкаљарским кланом.

(ФОТО) Монструозне поруке Ђукића и чланова клана: Разнијећу тужиоца у 100 комада, судију успавати шипком по глави

- Циљ ове криминалне организације је био да за потребе неидентификованих лица и за потребе саме криминалне организације врше ликвидације то јест убиства и тешка убиства на територији Црне Горе на штету полицијских службеника, специјалног Тужиоца С.Ч и главног специјалног тужиоца М.К, али и других лица, те да тако дјелују да се припадници те криминалне организације, ослободе било које кривичне одговорности пред судовима Црне Горе кроз незаконити утицај на извршну власт, а кроз претходну смјену тужилаца који их оптужују и гоне за кривична дјела-наведено је раније из тужилаштва.

Пресретнуте поруке које је Ђукић слао из Украјине: Треба упријети док је нова влада, да се спасим доље

-У ту сврху организатор окривљени Ђ.С је само за предмет који се води против њега обезбиједио милион еура које према стању ствари треба дати носиоцима извршне власти – судијама и тужиоцима који би преузели вођење предмета, а након смјене тужиоца који су их оптужили за најтежа кривична дјела, те управо је у том дијелу имајући у виду познанства која проистичу из комуникација организатора Ђ.С, јасно уочено да овај осумњичени као и припадници његове криминалне организације остварују утицај на политичку елиту у Црној Гори, а што је обиљеже и биће кривичног дјела из чл. 401а Кривичног законика Црне Горе- саопштио је раније специјални тужилац Мирослав Турковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:33