/ foto: ivan petrović
15/02/2023 u 13:31 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica protiv Vesne Medenice

Medenica je uhapšena, 17. aprila, na Aerodromu u Golubovcima

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo optužnicu protiv Vesne Medenice, bivše predsjednice Vrhovnog suda, potvrđeno je iz Višeg suda za portal Dan.

(FOTO/VIDEO) Medenica: Ovdje se optužuje moja karijera i moja uspješnost

Podsjećanja radi, Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo ranije optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić.

(FOTO) Vesna Medenica izašla iz spuškog zatvora

Optužnica je podignuta  za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Medenica se ranije obratila sudu povodm navoda o bjekstvu i upitala "koja bi to crnogorska majka ostavila sina". To je bilo njeno prvo zvanično obraćanje povodom ovog slučaja. Medenica je uhapšena, 17. aprila, na Aerodromu u Golubovcima. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:42