Privođenje Mugoše / Srđan Boljević
21/11/2022 u 07:58 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje bivšem javnom izvršitelju Siniši Mugoši 21. decembra

Mugoša se tereti da je tokom marta 2017. godine u Podgorici i Beogradu kao službeno lice – javni izvršitelj protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavio sebi i drugima imovinsku korist

Suđenje bivšem javnom izvršitelju Siniši Mugoši, koјi јe optužen da je zloupotrebom službenog položaja na osnovu falsifikovane dokumentacije sproveo postupak potraživanja, blokade i naplate 864.317,51 euro od Crnogorskog telekoma, počeće 21.decembra u podgoričkom Višem sudu. Istragom јe bio obuhvaćen i Aleksandar Nestorović, ali јe postupak protiv njega obustavljen usled nedostatka dokaza.

Mugoša se tereti da je tokom marta 2017. godine u Podgorici i Beogradu kao službeno lice – javni izvršitelj protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja pribavio sebi i drugima imovinsku korist.

U istrazi su prikupljeni dokazi da je Mugoša 20. marta, u Beogradu, od N.N. osobe nabavio lažnu presudu Privrednog suda u Podgorici i lažne isprave. U tim ispravama bili su lažni podaci o postojanju dužničko-povjerilačkog odnosa između navodnog dužnika Crnogorskog telekoma i navodnog povjerioca Petjan tim d.o.o. Ljubljana u iznosu od 802.650,01 euro, sa zakonskom kamatom koja je počela da teče počev od 18. marta 2016. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 16:06