Sa lica mjesta / Dan
24/11/2023 u 11:11 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica: Vukotiću i grupi sude zbog ubistva Roganovića

Portal Dan ranije je objavljivao SKY komunikaciju za koju istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv Igora Vukotića i grupe za ubistvo Šćepana Roganovića, saznaje portal Dan. 

Ovu informaciju potvrdila nam je i Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici.

Ova optužnica je rezultat proširene istrage povodom pomenutog zločina. 

Svjedok saradnik: “Vujić rekao da će uložiti sve što ima da makne Roganoviće”

Podjećamo, Specijalno državno tužilaštvo  podiglo je optužnicu protiv navodnih članova škaljarskog klana. 

Slavko Radulović, Marko Radović i Miloš Gvozdenović obuhvaćeni su proširenom istragom. A među njima je prvooptuženi Igor Vukotić.

 Za ovo ubistvo optuženi su i Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramović i njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu. 

Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša osumnjičeni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović. Kojima se takođe već sudi.

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je ranije pet lica koja je obuhvatilo proširenom istragom vezanom za ubistvo Šćepana Roganovića.

Ubistvo Šćepana Roganovića: SDT zbog "SKY" proširilo istragu i naredilo nova hapšenja

 Kako portal Dan ranije objavio, SPO i SDT-u istražne radnje u ovom predmetu su proširene na osnovu "SKY" komunikacije koju je nadležnima dostavio EUROPOL a za koju se sumnja da su koristili i neki od optuženih za ubistvo Roganovića protiv kojih se već vodi sudski postupak.

- Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv  okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,  izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom, u okviru kriminalne organizacije čiji je organizator V.K, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo oštećenog Š.R., u februaru 2020.godine- naveo je ranije portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić. 

Škaljarci iz HN na “SKY”- ubistvo Roganovića: "Ne mogu ubijat dovijeka da bi zaradio”

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana i njihovi saradnici.

Služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Šćepana Roganovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 12:44