FOTO: RTCG Do Kvon / - FOTO: RTCG DO KVON
16/11/2023 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potvrđena presuda od po četiri mjeseca zatvora Do Kvonu i Čand Junu

Odbijene su žalbe izjavljene protiv presude Osnovnog suda u Podgorici kojim su korejski državljani osuđeni na po četiri mjeseca zatvora zbog falsifikovanja isprave

Viši sud u Podgorici odbio je kao neosnovane žalbe Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici i branilaca okrivljenih južnokorejskih državljana Do Kvona i Hon Čand Juna, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Do Kvon i Čand Jun osuđeni na po četiri mjeseca zatvora zbog falsifikovanja isprava

Odbijene su žalbe izjavljene protiv presude Osnovnog suda u Podgorici kojim su korejski državljani osuđeni na po četiri mjeseca zatvora zbog falsifikovanja isprave.

MUP: Uhapšen Do Kvon "kralj kriptovaluta" i još jedna osoba, koristili lažne pasoše

- Presudom Višeg suda u Podgorici odbijene su kao neosnovane žalbe ODT Podgorica i branilaca okrivljenih korejskih državljana C.J.H. i K.D.H., izjavljene protiv presude Osnovnog suda u Podgorici kojim su okrivljeni zbog falsifikovanja isprave osuđeni na po četiri mjeseca zatvora i izrečena im mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta upotrebljenih u izvršenju krivičnog djela - falsifikovanih pasoša i ličnih karata - navodi se u saopštenju suda.

SPO upao u spuški zatvor: Prije privođenja SDT-u pretresli sobu Do Kvona

Vijeće Višeg suda u Podgorici je, kako se navodi, ukazalo da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje, te da je pravilno primijenio Krivični zakonik Crne Gore, kao i da je utvrdio i vrednovao sve okolnosti koje su od uticaja na izbor krivične sankcije i njenu visinu.

Nove transakcije iz zatvora: Kvon prebacio 18 miliona vrijedne valute

-Osim toga, pravilno su cijenjene i sve olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenih C.J.H. i K.D.H., držanje okrivljenih tokom postupka, kao i činjenica da sud nije provjeravao da li su falsifikovane putne isprave korišćene, budući da je prvostepeni sud u tom pravcu dao jasno i valjano obrazloženje. Stoga, smatra da su izrečene kazne adekvatne težini izvršenog djela i ličnosti okrivljenih kao učinilaca, te da će se u svemu ostvariti svrha kažnjavanja, a da je izrečena mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta izvršenja krivičnog djela - pasoša i ličnih karata, bila neophodna kako bi se učinioci spriječili da ubuduće vrše krivična djela - kazali su iz Osnovnog suda u Podgorici.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jul 2024 15:39