aerodrom podgorica / - DAN
18/05/2024 u 20:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Poznatog beogradskog arhitektu SPO "skinuo" sa leta i ispitivao o "ničijoj kući"

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja su preksinoć, bez ikakvog naloga, na aerodromu Podgorica prije leta za Beograd, praktično lišili slobode poznatog beogradskog arhitektu Aleksandra Petrovića.

 

Kako piše M portal,Petrović je priveden u Specijalno državno tužilaštvo zbog ispitivanja. Njemu je prvo rečeno da će procedura biti brzo završena, ali je zadržan prvo u hotelskoj sobi uz policijsku pratnju, a potom odveden u prostorije SPO i u SDT na saslušanje, pri čemu su mu oduzeti telefon i laptop, opet bez ikakvog pisanog naloga.

U prostorije SPO i SDT Petrović je odveden službenim automobilom SPO.

Petrovića su saslušavali tužioci Miloš Šoškić i Miroslav Turković, prvi u okviru istrage protiv bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, a drugi u okviru istrage koja se vodi protiv biznismena Aleksandra Mijajlovića.

 

Pripadnike Specijalnog policijskog odjeljenja zanimalo je da li su arhitektu za uređenje enterijera angažovali Lazović, Mijajlović i kompanija Bemax. Nakon što im je odgovorio da Bemax jeste, ali ne i Mijajlović i Lazović, te da mu je najveći klijent u Crnoj Gori vlasnik kompanije "Voli" Dragan Bokan, službenici su mu odgovorili da ih to ne zanima, prenosi M portal.

Kako prenosi ovaj portal, njih je takođe zanimalo da li Petrović poznaje bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i kako ga je upoznao, na što im je odgovorio da ga je sa Đukanovićem davno upoznao njegov pokojni otac, takođe poznati arhitekta Zoran Petrović.

Istražitelji su se interesovali i za to da li arhitekta zna ko je vlasnik jednog stambenog objekta u Podgorici, a na arhitektin odgovor da je to, koliko je njemu poznato, biznismen Vlado Ivanović, što je istražitelje vjerovatno najviše iznerviralo, pa su Petroviću odgovorili ironičnim smijehom.

Kada je konačno završeno ispitivanje i praktično lišavanje slobode bez naloga, dok su pripadnici SPO vraćali Petrovića u podgorički hotel gdje je trebalo da boravi do narednog leta za Beograd, jedan od pripadnika SPO je Petroviću kazao "Evo ti ih pajtosi", jer je kroz prozor automobila na ulici uočio biznismene Ranka Ubovića, Aleksandra Mijajlovića, Vlada Ivanovića i advokata Zorana Piperovića, piše M portal.

- Ti su ljudi očito zadojeni mržnjom. Nije njima zamjeriti poslije četiri godine trovanja od zna se koga, dobro je da ne biju. Nevaspitano je do zla boga, ali neka im starješine to rasprave sa njima, iako slično misle - kazao je advokat Piperović za M portal upitan da prokomentariše ponašanje SPO prema beogradskom arhitekti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 12:19