/ ILUSTRACIJA, FOTO: Ž.B
15/08/2022 u 14:05 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Praščević optužena za teško ubistvo u pokušaju: Makazama ranila više osoba

Dana 18.04.2022. godine, oko 23.00 časa, u kući i ispred kuće, sa umišljajem pokušala je da liši života više lica: oštećenog B. E., B. E. i B. M.

Novljanka P. D. ( Darija Praščević), koja je ranije osuđivana, protiv iste se vodi više postupaka zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćeno lišenje slobode i laka tjelesna povreda pred Osnovnim sudom, osumnjičena je i za teško ubistvo u pokušaju.

Тешко убиство у покушају: Прашчевић ухапшена након бјекства

- Dana 18.04.2022. godine, oko 23.00 časa, u kući i ispred kuće, sa umišljajem pokušala je da liši života više lica: oštećenog B. E., B. E. i B. M. Na način što je nakon kraće svađe sa oštećenim B. E. koji joj je tražio da napusti njegovu kuću, govoreći joj „Pokupi sve što si donijela i napusti moju kuću!“, okrivljena istog zatvorenom šakom dva puta udarila u predjelu glave, a zatim jedanput i u potiljačni dio glave, nakon čega je oštećeni iz spavaće sobe otrčao u dnevni boravak i zaključao se, a okrivljena mu lupala na vrata i vikala „Silovanje! Silovanje!“. Viku i lupnjavu su čuli oštećeni B. E. i B. M., brat i sin oštećenog B. E., koji su se nalazili u gornjem dijelu kuće. Da bi nakon što su se isti spustili do prostorija u kojima živi oštećeni B. E., zatekli okrivljenu P. D. koja je nastavila verbalnu svađu i agresivno ponašanje prema oštećenom B. E. i tom prilikom mu makazama zadala udarac u predjelu glave, nanoseći mu laku tjelesnu povredu. Tada je oštećeni B. E. uhvatio za kosu kako bi je spriječio da ga dalje povređuje. A kada su joj prišli oštećeni B. E. i B. M., kako bi pokušali da smire situaciju, u kuću oštećenih B. došao je i vanbračni suprug okrivljene P. D., P. M., pa nakon što su svi izašli ispred kuće, te oštećeni B. M. pozvao policiju, okrivljena sa makazama u rukama, sa leđa, nasrnula na oštećenog B. M., zadavajući mu udarce u predjelu glave i lica, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu , a potom i na oštećenog B. E., kome je makazama zadala udarce u predjelu leđa i glave, nanoseći mu laku tjelesnu povredu, da bi zatim okrivljena P. D. i njen vanbračni suprug P. M., pobjegli iz dvorišta kuće oštećenih B- navdeno je optužnicom.

Tako se tereti da je izvršila krivično djelo - teško ubistvo u pokušaju iz člana 144 tačka 8 u vezi člana 20 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:38