dusko kn / - DAN
23/12/2022 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pravni tim Duška Kneževića: Razotkriti istinu o kastodi računu Mila Đukanovića

U krivičnoj prijavi su dostavili informaciju koja je važna za rad Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici u predmetu „Kaspija“, navode oni

Pravni tim Duška Kneževića i Atlas grupe podnio je danas Specijalnom državnom tužilaštvu dopunu krivične prijave protiv Mila Đukanovića, radi zloupotrebe službenog položaja, i ostalih članova organizovane kriminalne grupe, podnijete 14. marta 2019. godine, koju tadašnji specijalni državni tužilac Milivoje Katnić uopšte nije uzeo u razmatranje.

- Pravni tim Duška Kneževića i Atlas grupe ovim saopštenjem želi da informiše javnosti o davanju svog potpunog doprinosa utvrđivanju materijalne istine i radi davanja podrške jednom velikom angažovanju od strane Specijalnog državnog tužilaštva da se dođe do epiloga krivične prijave podnete protiv Mila Đukanovića, radi zloupotrebe službenog položaja, i ostalih članova organizovane kriminalne grupe, koju je Pravni tim Atlas grupe podnio još 14. marta 2019. godine, navodi se u saopštenju pravnog tima.

U navedenoj krivičnoj prijavi su, kako dodaju, dostavili informaciju koja je važna za rad Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici u predmetu „Kaspija“, kao i u ostalim postupcima koji se vode pred navedenim tužilaštvom, a koja se odnosi na prvi kastodi račun gdje je Milu Đukanoviću uplaćeno milion i po eura, i prikupljanjem podataka i stanja na navedenom računu utvrdiće se bitni elementi za dalje postupanje Specijalnog tužilaštva, a u vezi pitanja koje je novinar TV „Vijesti“ postavljao glavnom Specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću u njegovom gostovanju u emisiji „Načisto“.

- Utvrđivanje kretanja sredstava preko kastodi računa je, dakle, od suštinskog značaja za rasvjetljavanje navoda krivične prijave koju je odbrana Duška Kneževića predala SDT-u u Podgorici još 14. marta 2019. godine. U vezi sa ovim navodima mi smo danas podnijeli i dopunu krivične prijave, a navodi koje u dopuni dostavljamo u vezi utvrđivanja načina kako su se kretala sredstva na kastodi računu Mila Đukanovića, su od značaja za rasvjetljavanje bitnih okolnosti u predmetu „Kaspija“, koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici, a to razjašnjenje dovešće i do utvrđivanja činjenica koje se odnosi na vlasništvo „Ničije kuće“ u Podgorici, dodaju iz Pravnog tima.

U krivičnoj prijavi predložili su da se pored uvida u kastodi račun, pored saslušanja okrivljenog Mila Đukanovića i ostalih članova kriminalne grupe, kao svjedok sasluša i Duško Knežević.

- Pravni tim Duška Kneževića i Atlas grupe želi da naglasi da je postupanje po našim krivičnim prijavama kojih ima više od dvadeset počelo tek odlaskom Milivoja Katnića i da angažovanje Specijalnog državnog tužilaštva nakon promene Glavnog ppecijalnog tužioca možemo okarakterisati kao, izvan svake sumnje, profesionalno, stručno i zakonito, zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 20:21