/ илустрација - фото: Адвокатска комора
06/07/2021 u 14:30 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пребројавање гласова: За сада већина адвоката против споразума са Министарством

Како сазнајемо, данас је пребројавање гласова који су пристигли електронском поштом, а сјутра се броје гласови који су пристигли путем поште

Данас је почело пребројавање гласова адвоката у Адвокатској комори Црне Горе, а како сазнаје портал Дан од незваничног извора, од пребројаних гласова до сада већина је за наставак штрајка. Како сазнајемо, данас је пребројавање гласова који су пристигли електронском поштом, а сјутра се броје гласови који су пристигли путем поште.

Након тога бу требала да буде позната званична одлука адвоката.  Подсјећамо, Министратство финансија и социјалног старања предало је рпедлог споразума Адвокатској комори Црне Горе о којем треба да се путем гласања изјасне адвокати.

Адвокати су гласали на ванредној Скупштини Адвокатске коморе Црне Горе која је била заказана за 1. јуна 2021. и која је трајала пет дана, закључено са  5. јуна 2021.  

Ево како изгледа предлог споразума:

- Да ли сте сагласни да Адвокатска комора Црне Горе закључи споразум са Министарством финансија Црне Горе и  суспендује Одлуку Управног одбора АКЦГ од 20.5.2021. о обустави пружања правне помоћи на територији Црне Горе до постизања обострано прихватљивих рјешења о измјенама и допунама Закона о фискализацији у промету роба и услуга- наводи се у документу у који је портал Дан имао увид.

На сједници Управног одбора Адвокатске коморе Црне Горе, која је одржана 25.6.2021. године, разматран је предлог споразума који је достављен од Министарства финансија Црне Горе. 

- Будући да Министарство финансија није уважило захтјеве који су у виду  корекција достављени на овај Предлог, а о чему је одлучивано на ВИИИ сједници УО, одржаној 21.6.2021., с којом чињеницом је чланство Коморе упознато. Цијенећи да до даљих измјена у тексту Споразума неће доћи. Управни одбор је једногласно одлучио да се постојећи текст Споразума да на изјашњење свим адвокатима. Поступак изјашњења биће организован кроз ванредну електронску Скупштину АКЦГ са једном тачком дневног реда- наводи се у записнику Адвокатске коморе од 25.6.2021 у који је протал Дан имао увид.

Подсјећамо, Адвокатска комора и Министарство финансија раније је водило преговоре који воде ка евентуалном рјешењу. Како је раније писао портал Дан,  министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић одржао је раније са сарадницима и представницима Управе прихода и царина састанак са предсједником и представником Адвокатске коморе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:55