/ фото: Радоје Живковиић
04/07/2021 u 09:20 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предрага Драгојевића службеници Министарства правде вријеђали и пријетили му у сопственој кући

Начелник Одјељења за контролу спровођења мјера при Министарству правде Предраг Крсмановић, одговарајући на оптужбе, тврдио је да су службеници у овом случају поступали крајње толерантно и искључиво у интересу осуђеног лица

Педесетогодишњи Даниловграђанин Предраг М. Драгоjевић, коме је због извршења кривичног дјела наношење тешке тјелесне повреде изречена мјера обавезног кућног притвора, непријатно је изненађен непрофесионалним поступањем службеника Министарства правде Црне Горе који контролишу спровођење поменуте мјере.

Драгојевић наводи да му је казна изречена у трајању од пола године и да је тражио од надлежних у министарству да му омогуће да казну издржава за вријеме епидемије вируса корона, али да захтјеву из само њима познатих разлога нијесу удовољили.

Такође, напомиње да је лошег имовног стања, да није у радном односу и да издржава седмочлану породицу. Лошег је здравственог стања и, како каже, често посјећује љекаре, а о свему томе редовно обавјештава службенике у министарству који са тиме и морају бити упознати. Према његовим ријечима, увише наврата их је објештавао и доносио медицинску документацију за коју су тврдили да је нечитка и неразумљива, па је морао поново да иде код љекара који су поменутој служби морали опет да указују на његове здравствене проблеме.

Последњи поступак службеника Министарства правде због којег је кулминирало Драгојевићево незадовољство догодио се прије два дана када су, на његову иницијативу да му попусте наногицу, у кућу дошли службеници чије понашање је било крајње непримјерено и омаловажавајуће. Како тврди Драгојевић, службеник га је вријеђао и омаловажавао у сопственој кући, а пријетио је и његовој супрузи која је покушавала све то да сними.

Сигуран да му је учињена велика неправда, како казном коју је добио само зато што је покушао да заштити дјецу, тако и од стране људи који раде у министарству, иначе задужени за контролу спровођења мјера, обраћао се и начелнику тог одјељења Предрагу Крсмановићу који му је обећавао да се такви испади службеника неће поновити, али све узалуд.

Крсмановић: Драгојевић обавијештен о правима и обавезама

Начелник Одјељења за контролу спровођења мјера при Министарству правде Предраг Крсмановић изјавио је да је упознат са случајем Драгојевића и тврди да су његови службеници у потпуности поступали по закону. Нагласио је да је Драгојевић правовремено обавијештен и усмено и писаним путем о правима и обавезама осуђених лица којима се одређује ова мјера, те да су они у конкретном случају били изузетно толерантни имајући у виду чињеницу да се ради о лицу лошег здравственог и имовног стања, да су све радили у његовом интересу, али да је Драгојевићева перцепција третмана апсолутно погрешна.

И поред тих обећања, како каже, дочекао је да му прије два дана службеник залупи врата од сопствене куће и истом приликом начини и материјалну штету коју ће морати сам да надокнади. Један дио казне одлежао је и у ЗИКС-у али, истиче, и тамо је имао бољи третман од овог који је добио од службеника Министарства правде.

Из Министарства правде тврде да су поступали крајње толерантно и искључиво у интересу овог осуђеног лица. Начелник Одјељења за контролу спровођења мјера тврдио је да је Драгојевић чак у три наврата напуштао просторије у којима је обавезан да издржава казну, те да је приликом сваког напуштања био у обавези да их обавијести и то поткријепи валидном медицинском документацијом. Казао је и да је, због неразумијевања и лоше комуникације Драгојевића са службеником који је био задужен за овај случај, лично преузео и задужио предмет.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 19:11