Иван Пекић / - фото Приватна архива
16/03/2022 u 09:01 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник ИПО Црне Горе Иван Пекић на сједници УНОДЦ

Раду комисије присуствују представници 53. државе свијета које је именовао Савјет Уједињених нација, као и свега неколико струковних удружења и невладиних организација из цијелог свијета, међу којима и ИПО, каже Пекић

Предсједник Интернационалне полицијске организације (ИПО) Црне Горе мр Иван Пекић из Бара учесник је 65. сједнице Комисије за борбу против дрога Уједињених нација (УНОДЦ) која се одржава једанпут годишње у згради УН у Бечу.

Пекић, који је и потпредсједник IPO HQ и координатор ИПО за балканске државе, члан је делегације  ИПО у којој су и предсједник ИПО Србија и оснивач на међународном нивоу професор Илија Животић  и извршни предсједник на глобалном нивоу дипломирани криминолог Мареглен Томори.

- Раду комисије присуствују представници 53. државе свијета које је именовао Савјет Уједињених нација, као и свега неколико струковних удружења и невладиних организација из цијелог свијета, међу којима и ИПО.

Зато је заиста велика част бити на овом мјесту и имати прилику не само да се присуствује, већ и разговара на највишем свјетском нивоу у борби против дрога - каже Пекић.

- Наша делегација је посјетила  Спомен собу УН и уписала се у књигу сјећања на погинуле раднике УН у терористичком нападу у Бечу, а обавили смо и више разговора са представницима водећих држава  о борби против дрога и нарко-картела.

Нас су посебно занимале мјере превенције које се користе у различитим државама како би смо успјели да неке од њих презентујемо и у Црној Гори - додаје Пекић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:16