Вукићевић / Фото: Архива, Дан
21/10/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Општине Жабљак саслушан због сумње на корупцију

Помало је апсурдно да мене терете за ово, овако су могли да оптуже пола Црне Горе, казао је за Портал РТЦГ Вукићевић

Предсједник Општине Жабљак Веселин Вукићевић саслушан је након што су прикупљени докази који указују на сумњу да је учествовао у коруптивним радњама.

На конференцији СДТ-а и Управе полиције је саопштено и да је он саслушан након што су прикупљени докази који указују на сумњу да је учествовао у коруптивним радњама.

- Саслушан је и свједок. Након тога је донијета наредба о спровођењу истраге због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја и то тако што је донио рјешење по коме је једно лице одредио да обавља послове високог руководећег кадру у Општини иако то лице није испуњавало посебне услове који су били прописани за радно мјесто на које је био распоређен. Тиме му је прибавио корист у износу зараде коју је то лице остварило, а општини нанијело штету такође и износу бруто зарада - казао је тужилац Милош Шошкић.

Вукићевић је након конференције казао је за Портал РТЦГ да је поступак који против њега води државно тужилаштво апсурдан и да је заснован на неутемељеним оптужбама.

- Све у случају запошљавања челника комуналне полиције урађено је у складу са прописима. Помало је апсурдно да мене терете за ово. Овако су могли да оптуже пола Црне Горе. Ми смо расписивали неколико конкурса за начелника комуналне полиције, али нико није испуњавао услове - казао је Вукићевић.

Он је појаснио да је прошле године Жабљак био у незгодном положају везано за епидемију па је од државе тражено да се предузму што строже мјере контроле.

- Тражио сам неког ко ће да води то и координира, јер је ствар била хитна. Радио је пола године, није оштетио буџет, користио је средства комуналне полиције, урадио је то што је нама требало и после тога му је прекинут радни однос- каже Вукићевић.

Он је рекао да га одлука тужилаштва чуди јер му се чини да тужилаштво широм Црне Горе има много важнијих случајева и ствари које треба рјешавати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:48