Полиција, илустрација / - Фото Портал
05/07/2021 u 17:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тражиo да сниме богослужење ЦПЦ па извријеђао уредника РТВ Цетиње

У пријави су навели да су Ч.К. и Б.Ц. неовлашћено ушли у просторије РТВ Цетиње, којом приликом су захтијевали да новинарска екипа изађе на терен и испрати богослужење које су обављала свештена лица Црногорске православне цркве

Цетињска полиција подигла је прекршајну пријаву против  Чедомира Каписоде бог увреда на штету уредника РТВ Цетиње.

-Цетињска полиција је одмах поступила по пријави да су у службене просторије Радио Телевизије Цетиње два лица неовлашћено ушла и упутила увреде новинарки која је била дежурна а на штету уредника овог медија. Полицији је овај догађај пријављен јуче од стране уредника М.З. и новинарке А.Т.-наводер из Управе полиције.

У пријави су навели да су Ч.К. и Б.Ц. из Цетиња око 9.20 часова, неовлашћено ушли у просторије РТВ Цетиње, "којом приликом су од новинарке А.Т. захтијевали да новинарска екипа РТВ Цетиње изађе на терен и испрати богослужење које су обављала свештена лица Црногорске православне цркве".

-А.Т. им је саопштила да новинарска екипа није у могућности да изађе на терен и снима наведени догађај због техничких, временских и физичких разлога, након чега су ова два лица изнијела низ увреда на рачун уредника РТВ Цетиње М.З.Полиција је одмах пронашла наведена лица и од њих су прикупљена обавјештења на околности догађаја.-наводе из Управе полицје.

О свему је обавјештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу који се изјаснио да се у радњама наведених лица не стичу елементи кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности.

-Против Ч.К. биће поднијета прекршајан пријава због почињеног прекршаја из члана 7 (грубо вријеђање) Закона о јавном реду и миру.  Овом приликом, наглашавамо професионалну сарадњу и узајамно повјерење медијске куће РТВ Цетиње и Одјељења безбједности Цетиње, обзиром да су одмах након догађаја пријавили случај и благовремено обавијестила службенике овог Одјељења-поручују из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:41