Privođenje Željka Vukovića / - DAN
09/04/2024 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminuo Željko M. Vuković, okrivljeni za ubistvo Srđana Vojičića

Predstavnik porodice Vojičić, Siniša Vojičić, izrazio je sumnju da je Vuković ubijen tako što mu je ubrizgan heroinn

Ponovljeno suđenje u Višem sudu u Podgorici Željku M. Vukoviću, optuženom za ubistvo Srđana Vojičića i pokušaj ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Na današnjem ročištu je pročitan dopis policije koja je imala naredbu da ga privede i obavijestila sud da je Vuković preminuo.

Advokatica Aleksandra Rogošić rekla je na ročištu da je istu informaciju dobila i majke Željka Vukovića.

- Majka Željka Vukovića me pozvala da je bolestan, te zbog toga na prethodnom suđenju petog marta nije bio prisutan. Ponovo sam je kontaktirala telefonom, koja mi je rekla da je preminuo prvog aprila - kazala je Rogošić.

Kako je navedeno u sudnici, sud će zvanično da provjeri činjenicu o smrti Vukovića i da pribavi izvod iz registra umrlih. Nakon toga će podgorički Viši sud da donese rješenje o obustavi sudskog postupka zbog smrti.

Puniša Vojičić, predstavnik porodice Vojičić, rekao je u sudu da sumnja da je Vuković ubijen i da su mu ubrizgali heroin.

Naredno ročište zakazano je za 23. april.

Apelacioni sud Crne Gore je na sjednici vijeća od 6. aprila 2023. godine donio rješenje kojim je uvažio žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i branioca optuženog Željka Vukovića i ukinuo presudu Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Presudom Višeg suda, optuženi Vuković oglašen je krivim zbog izvršenja krivičnog djela – ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu iz člana 143 u vezi člana 20 i člana 23 Krivičnog zakonika Crne Gore, za koje je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:49