/ - Фото: УП
13/04/2022 u 15:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пресјечени правци кријумчарења: Заплијењено 142 пакета цигарета, ухапшено шест особа

Поред пронађених и одузетих 142 пакета цигарета различитих марки лишено је слободе шест лица, и привремено је одузето шест моторних возила која су коришћена за извршење кривичних дјела

Спроводећи оперативне активности полиција је јуче пресјекла два правца кријумчарења у координираним акцијама у Рожајама и Никшићу, у близини границе са Републиком Србијом, односно Босном и Херцеговином, саопштено је из Управе полиције.

-Поред пронађених и одузетих 142 пакета цигарета различитих марки лишено је слободе шест лица, и привремено је одузето шест моторних возила која су коришћена за извршење кривичних дјела. С тим у вези у објекту који је власништво Б.М. из Рожаја полиција је претресом пронашла и одузела 62 пакета цигарета без акцизних маркица, кафу, разну текстилну гардеробу, као и четири теренска моторна возила, од којих три без регистарских ознака која су, како се сумња, коришћена за извршење кривичног дјела- наводе у саопштењу.

Б.М. је лишен слободе због сумње да је извршио кривично дјело недозвољена трговина и спроведен надлежном државном тужиоцу.

У другој акцији, у близини границе са Босном и Херцеговином контролисана су два возила, Мерцедес МЛ и комби возило ВW Транспортер у којем је пронађено 80 пакета цигарета без акцизних маркица. Цигарете и возила су одузети. 

-Овом приликом, због сумње да су извршили кривично дјело кријумчарење у покушају лишени су слободе В.Д. (25), В.Д. (44), В.Н. (56), М.М. (41) и В.М. (20) из Никшића, док се у сарадњи са надлежним државним тужиоцем спроводе даље активности, између осталог и претресање више локација на територији општине Никшић, као провјера  и утврђивање чињеница и околности у односу на евентуалну повезаност са одређеним кривичним дјелима из претходног периода-саопштили су из УП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:01