/ фото илустрација: Ж.Б.
10/12/2021 u 14:56 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Претресени стан и возило Ђуровића: Негирао кривицу за повезаност са отмицом и убиством

Што се тиче кривице мога брањеника, то ћемо у будућем поступку утврдити да ли има истине у наводима Специјалног државног тужилаштва или не, казао је адвокат Љешковић

Службеници Управе полиције извршили су данас претрес стана који је користио Петар Перо Ђуровић из Херцег Новог, а који је ухапшен због наводне повезаности са убиством и отмицом Мила Радуловића, сазнаје порал Дан. Стан се налази на подручју Забјела. Такође, претресено је и возило које је Ђуровић користио. Њему је данас одређено тужилачко задржавање до 72 сата од стране специјалног државног тужиоца.

- Што се тиче кривице мога брањеника, то ћемо у будућем поступку утврдити да ли има истине у наводима Специјалног државног тужилаштва или не. Остаје ми непознаница, у односу на медије, како може неко да има информацију коју немам ја као адвокат. Позивам министра Сергеја Секуловића да, ако је потребно, полиција даје информације, онда сазову конференцију за штампу - казао је за портал Дан адвокат Срђан Љешковић.

Како сазнаје портал Дан, Ђуровић је био саслушан у својству приведеног лица и изнио је одбрану, те навео да није крив за кривична дјела која му се стављају на терет. Али није изнио одбрану у односу на чињенице и околности  које га терете.

image

Срђан Љешковић

- Срђан Љешковић

– Jуче jе око 15.30 часова у Улици Ивана Вуjошевића слободе лишен П. Ђ. (34) из Херцег Новог због сумње да jе извршио кривично дjело стварање криминалне организациjе и да jе у саизвршилаштву извршио кривично дjело отмица и убиство на штету М.Р.  – саопштено је данас из Управе полиције.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

Новљанина су ухапсили припадници Сектора за борбу против криминала.  Из Управе полиције су истакли да се сумња да jе Ђуровић у више наврата, од 14. октобра до 21. децембра 2020. године, вршио физичко обезбjеђење отетог М.Р., као и да jе као саизвршилац учествовао у његовом убиству коjе jе извршено 21. децембра 2020. године.

Ђуровић ухапшен због саучесништва у отмици и убиству Капетана

Како је раније писао портал Дан, чланови "кавачког клана", против којих је СДТ покренуло нови извиђај, осумњичени су да су свирепо  мучили а након тога убили Мила Радуловића, званог Капетан. Како смо раније писали по сазнању из више извора блиских истрази, по унапријед припремљеном плану Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић су 14.10.2020. године у Спужу отели Радуловића који се тамо налазио са Дамиром Хоџићем и Адисом Спахићем.

Црногорска полиција је опсежном акцијом, која је спровођена дуже времена, открила детаље дјеловања ове криминалне организације и дошла до основаних сумњи да су чланови "кавачког клана" повезани са извршењем тешких кривичних дјела. 

Новљанин ухапшен у Подгорици: Повезан са организованим криминалом?

Како смо раније сазнали, овом истрагом обухваћени су Игор Божовић, Слободан Кашћелан, Радоје Звицер, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Радоје Живковић, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић, Ратко Живковић, Милош Радоњић, Душко Рогановић и Владимир Вучковић. Неки од њих су наводно напустили Црну Гору, побјегли.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:28