mjesto ubistva / -DAN
30/06/2022 u 14:31 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresena dva Šakovićeva telefona i video-nadzor

Tužilaštvo je donijelo naredbu za vještačenje svih predmeta izuzetih sa lica mjesta, obavljeno je više pretresa i saslušano više lica i u svojstvu svjedoka

U sklopu izviđaja za ubistvo tridesetpetogodišnjeg Milića Minje Šakovića, po nalogu sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Suzane Mugoše, naloženo je da se izvrši pretres dva mobilna telefona oštećenog i to jednog koji je prilikom uviđaja pronađen na licu mjesta i drugog koji je pronađen i izuzet pretresom njegovog stana i drugih prostorija koje je koristio. Prvi je telefon nepoznate marke i broja, a drugi "samsung" crne boje na preklapanje.

Po nalogu suda, izuzet je i DVR uređaj za video-nadzor marke "dalhua" sa bežičnim mišem za upravljanje koji je pronađen pretresom njegovog stana.

– Kako bi se dobila sadržina svih komunikacija (dolaznih, odlaznih i propuštenih poziva, kompletan sadržaj SMS-a, fotografija, video-materijala kao i poruka i komunikacija ostvarenih vajberom, skajpom, vocapom, telegramom mejlom ili drugim aplikacijama za komunikaciju te utvrdilo koje su sim kartice korišćene u navedenom telefonu, kao i sadržaj memorijskih kartica, ukoliko je posjeduje, odnosno kako bi se dobila sadržina video-nadzora sa nadzornih kamera instaliranih u navedenom objektu za period od 7.6. 2022. godine do dana izuzimanja, piše u nalogu suda.

Sve je ovo preduzeto kako bi se došlo do podataka vezanih za vršenje krivičnog djela teško ubistvo Šakovića.

Više državno tužilaštvo je u toku izviđaja preduzelo brojne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja događaja i identifikacije izvršilaca.

– Od strane tužilaštva donijete su naredbe za vještačenje svih predmeta izuzetih sa lica mjesta, obavljeno je više pretresa te saslušano više lica i u svojstvu svjedoka, a u daljem toku postupka preduzeće se i druge mjere i radnje za koje se ukaže potreba – saopštila je "Danu" portparol tužilac Lepa Medenica.

Šaković je ubijen 17. juna u Budvi kod bedema budvanskog Starog grada, oko 23.40 časova u budvanskom kafiću "Korkovado". Policija je našla pištolj iz koga je pucano. U Šakovića je iz neposredne blizine ispaljeno više projektila.

Šaković je bio ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala "Auto Zeta" u Podgorici, kada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Početkom prošle godine policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirala atentat na Šakovića i da je spriječena njegova likvidacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. avgust 2022 12:26