/ - FOTO: UPCG - ODUZETO ORUžJE I MUNICIJA
10/06/2023 u 17:26 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Kolašin: Muškarac pokušao da zaustavi pretres policije, pronađeno oružje i municija

M.L. prilikom prilaska policijskih službenika, njegovoj kući, reagovao tako što nije dozvolio da policijski službenici uđu u unutrašnjost kuće i izvrše radnje iz svoje nadležnosti, po naredbi suda

Policija u Kolašinu je izvršila petres i tom prilikom pronašla oružje i municiju. Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su juče u poslijepodnevnim časovima, postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Kolašinu imali za zadatak da izvedu radnju vršenja pretresa stana i drugih prostorija koje koristi M.L. (61) iz Kolašina.

Dodaju da je M.L. prilikom prilaska policijskih službenika, njegovoj kući, reagovao tako što nije dozvolio da policijski službenici uđu u unutrašnjost kuće i izvrše radnje iz svoje nadležnosti, po naredbi suda.

image
- FOTO: UPCG - ODUZETO ORUžJE I MUNICIJA

-Osim toga, svom bratu M.L. (57) je kazao da uđe u kuću i zaključa vrata.Sa događajem je upoznat tužilac po čijem su nalogu preduzete dalje mjere i radnje u cilju realizacije izdate naredbe.Radi obezbjeđenja lica mjesta na lokaciju je upućen i određeni broj policijskih službenika koji nisu bili angažovani na samoj radnji pretresa kuće- pojašnjavaju iz UP.

Ističu da u međuvremenu uslovi za izvršenje radnje pretresa više nijesu postojali, budući da je nastupilo večernje doba dana, te je u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, odlučeno da se radnja pretresa odloži do danas, dok je dio policijskih službenika koji je bio raspoređen na obezbjeđenju lica mjesta, ostao da izvršava svoje radne zadatke.

image
- FOTO: UPCG - ODUZETO ORUžJE I MUNICIJA

-Jutros oko 06.20 časova lice M.L. (61) je obavio razgovor sa načelnikom kolašinske policije, te je nakon toga, u prisustvu vlasnika, izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi.Pronađena je automatska puška sa metkom u cijevi i 26 komada municije u okviru, 166 komada municije za automatsku pušku, 19 komada municije kalibra 7.9 mm, 33 komada municije kalibra 3x57 magnum, jedan metak za pištolj, kao i 19 komada municije za lovačku pušku, nož i dvije gas maske- dodaju iz UP.

Osim toga,  od njegovog brata M.L. (57) oduzet je pištolj Zastava-Para, kalibra 9 mm sa oružnim listom.

Sa svim je upoznat tužilac po čijem je nalogu M.L. (61) pregledan od strane ljekara specijaliste, a zatim je po odluci ljekara, upućen u odgovarajuću ustanovu.

Protim M.L. (61) je po nalogu tužioca podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:51